Η Ντίνα Νικολάου δημιουργεί: Απίστευτη τάρτα με φύλλο κρούστας & πιπεριές - Σκέτη απόλαυση

Τάρτα που μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο. Χορταστική και πεντανόστιμη!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κλων. σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 6 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνω και το αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατίζω και σοτάρω για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτω τις φρέσκες ντομάτες και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Αδειάζω τα λαχανικά στο μπολ με το κοτόπουλο και προσθέτω τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύω καλά.

  • ΒΗΜΑ 2Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο περίπου 22×33 εκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ξερή. Αλείφω το πρώτο φύλλο κρούστας με βούτυρο και το στρώνω στο ταψί γυρίζοντας τις άκρες του προς το ταψί ώστε να καλύπτει ακριβώς τη βάση. Στρώνω ακόμα ένα φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το βουτυρώνω και ραντίζω με ½ κουτάλα από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο και ραντίζω και πάλι με λίγο από το μείγμα της κρέμας. Στρώνω ακόμη 2 φύλλα βουτυρωμένα χωρίς να τα τσαλακώσω αλλά τα αφήνω να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση, πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και αδειάζω την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνω την τάρτα να σταθεί για 5 λεπτά, κόβω και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ