Ο Έκτορας Μποτρίνι έξαλλος με τους αυτόκλητους σεφ: Πες την καρβουνιάρα αγορίνα την δήθεν carbonara σου - Μην την ξεφτιλίζεις (Φωτό)

"Αυτή και μόνο αυτή είναι η συνταγή!"

Με τους «δήθεν» σεφ που έχουν κατακλύσει τη γαστρονομία τα βάζει ο Εκτορας Μποτρίνι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official)

Ο Έκτορας Μποτρίνι, είναι γνωστός για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Κάθε φορά, ωστόσο, φροντίζει και ο ίδιος να επιβεβαιώνει πως όταν τα… πάρει στο «κρανίο», δεν τον σταματάει τίποτα.

Κάπως έτσι, προχώρησε σε ένα απίστευτο διαδικτυακό ξέσπασμα κατά όλων αυτών που «ανακατεύουν υλικά» ώστε να παρασκευάσουν ένα πιάτο καρμπονάρας με συνταγές που δεν είναι η μια και μοναδική αυθεντική…

«Το καλό της καραντίνας είναι ότι έχεις πολύ, μα πάρα πολύ, χρόνο να βλέπεις τηλεόραση, βίντεο στο YouTube, στο Instagam και σ’ ένα σωρό άλλες εφαρμογές. Το κακό είναι πως σου μένει και χρόνος να σχολιάζεις όσα βγάζουν μάτι. Φαίνεται οι μάγειρες του διαδικτύου ανταγωνίζονται ποιος θα ξεφτιλίσει περισσότερο την cacio e pepe και την carbonara. Τους έχουν πετάξει τα μάτια έξω!

Θες, αγορίνα μου, να τη φτιάξεις του κεφαλιού σου; Φτιάχ’ τη, αλλά πες τη: "η καρβουνιάρα μου" ή "πάστα Μήτσος" κι άσε να φτιάχνουν carbonara όσοι ξέρουν πως φτιάχνεται.

Εδώ οι Ιταλοί κράξανε τον Gordon Ramsey στο twitter https://twitter.com/frescendine/status/1230153246922199048?s=20 επειδή τόλμησε να ισχυριστεί πως η πιο συναρπαστική καρμπονάρα (The most amazing carbonara) σερβίρεται στο εστιατόριο του, το Union Street Cafe, στο Λονδίνο, γιατί στο βίντεο φαινόταν πως το αυγό ήταν σχεδόν ωμό.

Το πιο ευγενικό σχόλιο ήταν ένα: "δεν κάνεις μια βόλτα στη Ρώμη; πριν ανεβάσεις αυτή την καρικατούρα» Και το πιο βαρύ; Το επίσημο σχόλιο της @barillagr: “Ομορφιά☺! Τιμή και δόξα σε όλες τις καρμπονάρες που φτιάχτηκαν με πάθος. Δείτε την παραδοσιακή συνταγή εδώ: https://youtu.be/9pFUPMriDTY και πείτε μας πώς σας φαίνεται. Καλή όρεξη!”

Το πιο τρελό κράξιμο, όμως, τού το τράβηξε ένας Ιταλός μάγειρας, σε βίντεο που ανέβασε, το Μάη του 2020, στο κανάλι του, το Vincenzo's Plate: https://youtu.be/inLQtXvzLT8 όπου ξεφωνίζει, κανονικότατα, και τον ίδιο τον Gordon Ramsay και την carbonara που μαγειρεύει, προσθέτοντας και κάνοντας ό,τι του ‘ρχεται: https://youtu.be/5t7JLjr1FxQ

Οπότε εσύ, λεβέντη μου, που δεν είσαι καν ο Gordon Ramsay, που πας να μαγειρέψεις καρμπονάρα με κεφαλοτύρι και φτηνιάρικο μπέικον; Άστο, καλύτερα! Μάθε πρώτα να φτιάχνεις, σωστά, μια μανέστρα και μετά πιάσε και την ιταλική κουζίνα.

Η carbonara θέλει να σοτάρεις χοντροκομμένο guanciale – τα μάγουλα, δηλαδή, όχι καπνιστό μπέικον – να ρίξεις al dente την πάστα σου στο τηγάνι, να χτυπήσεις 2 ολόφρεσκους κρόκους αυγού – όχι, ολόκληρα τ’ αυγά, έτσι; – με pecorino romano και γνήσιο parmigiano – και τρίψεις πιπέρι.

Αυτή και μόνο αυτή είναι η συνταγή! Όλα τα άλλα είναι “Μήτσοι”, που κάνουν πάρτι στο ακατοίκητο σου», έγραψε μεταξύ άλλων στη δημοσίευση του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ