Πριγκίπισσα Claire: Η μελαχρινή καλλονή, ερευνήτρια βιοηθικής, που εργάστηκε στην Unesco πριν μπει στη βασιλική οικογένεια του Λουξεμβούργου (φωτό)

Η Γερμανίδα ερευνήτρια βιοηθικής που έγινε πριγκίπισσα... 

Η 35χρονη πριγκίπισσα Claire του Λουξεμβούργου, σύζυγος του γοητευτικού πρίγκιπα Felix, δεύτερου γιου του Μεγάλου Δούκα Henri και της Δούκισσας Μαρία Τερέζα, είναι μία σύγχρονη γυναίκα, μορφωμένη και γοητευτική, από εκείνες που φέρνουν νέο "αέρα" στη μοναρχία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαμά δύο παιδιών, της 5χρονης πριγκίπισσας Amalia και του 3χρονου πρίγκιπα Liam, η Γερμανίδα Claire σπούδασε διεθνή επικοινωνία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιου του Παρισιού και εργάστηκε στις εκδόσεις Condé Nast σε Νέα Υόρκη και Μόναχο, όταν αποφάσισε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στη βιοηθική.

 

 

 

 

 

 

Έκανε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της βιοηθικής στο Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum, του Πανεπιστημίου της Ρώμης, αποφοιτώντας με έπαινο.

 

 

 

 

 

 

Το ίδιο διάστημα, εργάστηκε για την UNESCO στον τομέα της Βιοηθικής και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ασχολούμενη κυρίως με την έρευνα, τον συντονισμό των εκδηλώσεων και την επικοινωνία. 

 

 

 

 

 

 

Ο πατέρας της, Hartmut Lademacher, είναι ιδρυτής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών LHS Telekommunikation και ιδιοκτήτη κάστρων σε Κροατία και Saint-Tropez, ενώ η εκτιμώμενη περιουσία του φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Claire γνώρισε τον άντρα της ζωής της, πρίγκιπα Felix, σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν ακόμη φοιτούσε στο Collège Alpin International Beau Soleil της Ελβετίας, ενώ οι αρραβώνες τους από το παλάτι του Λουξεμβούργου ανακοινώθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πολιτικός τους γάμος έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου τελέστηκε και ο θρησκευτικός τους γάμος στην Βασιλική της Μαρίας Μαγδαληνής στο Saint-Maximin-la-Sainte-Baume της Γαλλίας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @galleryof_europeanroyals

 

 

 

 

 

Η κόρη τους πριγκίπισσα Αμαλία Γαβριέλα Μαρία Θηρεσία γεννήθηκε το 2014, ενώ δύο χρόνια αργότερα απέκτησαν και τον γιο τους, Πρίγκιπα Λίαμ Ερρίκο Χάρτμουτ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το γάμο του, το ζευγάρι έζησε στη νότια Γαλλία στο Κάστρο Λε Κροστ, ένα οινοποιείο στο Λόργκ, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λαντεμάχερ για πολλά χρόνια, ενώ από το 2017, η οικογένεια ζει στη Γενεύη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία ωραία και μορφωμένη γυναίκα, που μετά τις σπουδές βιοηθικής και την εργασία της στην Unesco παντρεύτηκε τον τρίτο στη σειρά της διαδοχής για τον θρόνο του Λουξεμβούργου και είναι πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ