Μόνο 8 γιατροί είπαν "ναι" στον Πρωθυπουργό για στήριξη των συναδέλφων τους που εξουθενώνονται στις Εντατικές νοσηλεύοντας ασθενείς με κορωνοϊό (βίντεο)

«Το γεγονός πως προσήλθαν μόνο 8 ιδιώτες γιατροί είναι απογοητευτικό» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. 

Απογοητευτικό είναι το γεγονός πως μόνο 8 ιδιώτες γιατροί εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας,  λόγω του κορωνοϊού, όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το γεγονός πως προσήλθαν μόνο 8 ιδιώτες γιατροί είναι απογοητευτικό...» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

«Εμείς θα εξακολουθήσουμε να τους καλούμε να συνδράμουν στο έργο του ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε επίσης.

Στο ζήτημα αυτό είχε αναφερθεί και το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα", ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, 

 

 

Παρά τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης - αλλά και των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ - οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν ήταν ελάχιστοι, με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη να τονίζει πως «αν χρειαστεί θα επιτάξουμε και γιατρούς». 

 

 

 

Πριν από μερικές ημέρες, συγκίνηση είχε προκαλέσει η απόφαση των 17 νοσηλευτριών και του ενός νοσηλευτή που αποφάσισαν εθελοντικά να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους που φροντίζουν ασθενείς με covid στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει μαζί τους, μέσω τηλεδιάσκεψης και τους είχε πει ένα μεγάλο "ευχαριστώ". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ