Το αλησμόνητο story of the day έρχεται από τη Νάπολη της Ιταλίας: Όταν ο Diego συγκινήθηκε από ένα άρρωστο παιδάκι... (φωτό- βίντεο)

Μια ιστορία που δείχνει πόσο μεγάλη καρδιά είχε ο Maradona... 

Χθες το απόγευμα έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Diego Maradona.

(Photo: Eurokinissi)

Ο παίκτης που έλαβε το προσωνύμιο "ο Θεός" έγινε πολύ αγαπητός, τόσο στην πατρίδα του την Αργεντινή, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο για το αναμφισβήτητο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, αλλά και για την ευαισθησία, την επαναστατικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by the.wills (@the.wills7)

 

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές ιστορίες για τον Diego Maradona, είναι εκείνη που διαδραματίστηκε το 1984 στη Νάπολη της Ιταλίας.

 

 

Ο "Diegito", που ήταν τότε στο αποκορύφωμα της καριέρας του, πήρε μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα στη Napoli το καλοκαίρι του 1984, έναντι ενός αστρονομικού ποσού και οι Ναπολιτάνοι τον είχαν υποδεχθεί σαν "θεό".

Έξι μήνες αργότερα, ένας από τους αναπληρωματικούς της ομάδας πλησίασε τον Maradona και του μίλησε για έναν απελπισμένο πατέρα από την κοντινή πόλη Acerra, του οποίου ο γιος ήταν σοβαρά άρρωστος. 

 

 

Το παιδί κινδύνευε να πεθάνει αν δεν έκανε μία εγχείρηση που μπορούσε να γίνει μόνο στη Γαλλία και ο πατέρας του ζητούσε από τον Maradona να λάβει μέρος σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα με την τοπική ομάδα, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονταν για το ταξίδι που θα έσωζε τη ζωή του γιου του.

 

 

Ο Maradona, που ξεκίνησε ως ένα φτωχόπαιδο που μεγάλωσε στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες δεν θα μπορούσε ποτέ να πει όχι σε κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομάδας, Corrado Ferlaino, δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα, καθώς δεν ήθελε να ριψοκινδυνεύσει κάποιο τραυματισμό των παικτών του στο ακατάλληλο και ερασιτεχνικό γήπεδο της Acerra, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere Della Serra. 

Ο Diego, όμως, ήταν ανένδοτος: Θα έπαιζε ό,τι και να γινόταν.

Πλήρωσε από την τσέπη του την ρήτρα για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ομάδας στην βρετανική εταιρεία Lloyd's και πήγε να παίξει σε ένα γήπεδο που έμοιαζε περισσότερο με χωράφι.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έπαιξε εκείνη τη μέρα, ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με τέτοιο πάθος, σαν να εξαρτιόταν από αυτό η ζωή του. 

Μάλιστα, στο μικροσκοπικό γήπεδο μαζεύτηκαν για να δουν τον Maradona 10.000 θεατές και από τα έσοδα συγκεντρώθηκαν 20 εκατομμύρια Ιταλικές λιρέτες.

Έτσι, το παιδί κατάφερε να πάει στη Γαλλία, να κάνει την εγχείριση και να σωθεί, χάρη στον Maradona.

Αυτός ήταν ο Diego: Ένας τύπος που έπαιξε σε ένα χωράφι, γεμάτο λάσπες, σαν να έπαιζε στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, για να μαζευτούν τα χρήματα ώστε να σωθεί ένα άρρωστο παιδί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ