Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κοτοπιτάκια με σάλτσα Caesar από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη - Άλλο επίπεδο γεύσης! (βίντεο)

Απογειώστε τα τραγανά κοτοπιτάκια με μια υπέροχη σάλτσα Caesar - Το τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι 

Συστατικά
Για τη σάλτσα

10 αντζούγιες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. εστραγκόν
250 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μέλι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι
Για τη γέμιση

100 γρ. μπέικον
50 γρ. καλαμπόκι
200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
20 γρ. παρμεζάνα
1 κ.γ. εστραγκόν

Για τη σύνθεση

420 γρ. φύλλο σφολιάτας
30 γρ. μαγιονέζα
40 γρ. σουσάμι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα

Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το εστραγκόν και χτυπάμε καλά να διαλυθούν.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το μέλι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. από τη σάλτσα, το μπέικον ψιλοκομμένο, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια την παρμεζάνα, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.
 

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Μοιράζουμε τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με νερό΄.
Διπλώνουμε τη σφολιάτα για να καλύψουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
Μεταφέρουμε τα κοτοπιτάκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ