Τα πιο κομψά & μοντέρνα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50 - Εντυπωσιακά στυλ που θα τα λατρέψετε (Φωτό)

Υπέροχα στυλ...

Η τέλεια επιλογή κουρέματος δεν γίνεται ανάλογα με την ηλικία, αλλά βασισμένη στα χαρακτηριστικά και το σχήμα ενός προσώπου. Ωστόσο πολλές πενηντάρες συνηθίζουν να έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους τα πιο κοντά μαλλιά, ακόμη και τα αγορέ κουρέματα, τα οποία είναι πολύ κολακευτικά!

Γενικότερα υπάρχουν κουρέματα που μικραίνουν σε όλα τα μήκη. Πρόκειται για ιδέες που προσδίδουν κομψότητα και υπέροχο στυλ, τα οποία είναι ιδανικά για γυναίκες που τους αρέσει να περιποιούνται την εμφάνιση τους.

Και να θυμάστε πως ακόμη κι αν τα μαλλιά σας έχουν γκριζάρει, δεν είναι απαραίτητο να τα βάψετε. Φαίνονται εξίσου στυλάτα και στο φυσικό τους γκρι – λευκό χρώμα. Άλλωστε πολλές γυναίκες μικρότερης ηλικίας επιδιώκουν να πετύχουν αυτή την απόχρωση με ξάνοιγμα των μαλλιών τους.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από μοντέρνα και στυλάτα γυναικεία κουρέματα για πενηντάρες που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη.

Αγορέ κουρέματα για γυναίκες πάνω από τα 50

Αγορέ κουρέματα για γυναίκες πάνω από τα 50 (1)

Τα μοντέρνα pixie κουρέματα, τα οποία είναι top και αυτή τη σεζόν, αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πενηντάρες.

Αν και πλέον δεν έχουν όριο στο ηλικιακό τους προφίλ, καθώς μπορούμε να δούμε στο δρόμο πολλές νεαρές γυναίκες, ακόμη και 20 ετών να τα τολμούν, τα τόσο κοντά μαλλιά πάντα θεωρούνταν ιδανικά για μεγάλες κυρίες. Έχουν την τάση να τις μικραίνουν, δημιουργώντας μια κολακευτική μοντέρνα εμφάνιση.

Είναι εύκολα στο styling και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο για να δείχνουν όμορφα. Ακόμη κι ένα ανέμελο χτένισμα τα κάνει εκθαμβωτικά. Προσφέρουν μια νεανική εικόνα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν υγιή και πυκνά, κρύβοντας πολλές φορές την αδυναμία που παρουσιάζουν καθώς περνούν τα χρόνια.

Αγορέ κουρέματα για γυναίκες πάνω από τα 50 (2)

Είτε λοιπόν επιλέξετε ένα πολύ κοντό αγορέ κούρεμα, είτε ένα μακρύ pixie που διαθέτει περισσότερο όγκο, το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκδοχές στα αγορέ μαλλιά για γυναίκες γύρω στα 50 είναι τα feathered style με φιλάρισμα. Το συγκεκριμένο styling είναι ιδανικό για όσες έχουν κάποια αραίωση, καθώς την καμουφλάρει και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια. Μάλιστα πρόκειται για ένα κούρεμα που ταιριάζει πολύ και σε στρογγυλά πρόσωπα.

Εξίσου όμως όμορφη επιλογή είναι και τα pixie γυναικεία κουρέματα με πολύ κοντά μαλλιά στο πλάι (τύπου undercut) και ελαφρύ όγκο στην κορυφή. Αν μάλιστα συνδυαστούν και με μια μακριά φράντζα, είναι ακόμη πιο κομψά και στυλάτα.

Από την άλλη μεριά, τα μακριά pixie κουρέματα με μύτες ή φιλάρισμα, προσφέρουν περισσότερο όγκο σε ένα χτένισμα και μια νεανική φρεσκάδα.

Στυλάτα κοντά μαλλιά για πενηντάρες

Στυλάτα κοντά μαλλιά για πενηντάρες (1)

Κι αν το τόσο κοντό μήκος δεν είναι του γούστου σας, τα καρέ κουρέματα αποτελούν μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση. Είναι κομψά και αποπνέουν έναν νεανικό αέρα. Παράλληλα έχουν πολλές παραλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε, ασχέτως με το αν έχετε ίσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Τα bob λοιπόν είναι ιδανικά κουρέματα για σαραντάρες αλλά και πενηντάρες. Τείνουν να κρύβουν ελαφρώς το πρόσωπο στα πλάγια και πολλές φορές στο μέτωπο, κάνοντας σας να δείχνετε νεότερη.

Το κλασικό blunt bob με το ίσιο κόψιμο δείχνει εκθαμβωτικό τόσο με χωρίστρα στη μέση, όσο και στο πλάι. Πρόκειται για μια πολύ κομψή ιδέα κουρέματος που ταιριάζει απόλυτα στις μεγάλες κυρίες που λατρεύουν την φινετσάτη εμφάνιση και το αριστοκρατικό στυλ. Το μήκος του που φτάνει μέχρι το πηγούνι, αγκαλιάζει όμορφα το πρόσωπο και το καλύπτει ελαφρώς.

Στυλάτα κοντά μαλλιά για πενηντάρες (2)

Αν πάλι θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο styling στα μαλλιά σας, ιδανική περίπτωση αποτελεί το φιλάρισμα ή οι μύτες. Δίνουν όμορφο όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Μάλιστα αν τα χτενίσετε δίνοντας όγκο στις ρίζες και κάνοντας ανάλαφρες μπούκλες στις άκρες, τότε θα έχετε ένα εκθαμβωτικό look.

Επίσης, ωραία πρόταση είναι και το ασύμμετρο καρέ κούρεμα ή το απλό καρέ με μύτες στο πίσω μέρος. Είναι εξίσου κομψά και νεανικά, κάνοντας σας να δείχνετε μικρότερη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το στρογγυλό καρέ που έχει όγκο και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια, κρύβοντας έτσι και χρόνια.

Πέρα όμως από το ενιαίο μήκος υπάρχουν όμορφες προσθήκες που δίνουν στυλ σε ένα καρέ γυναικείο κούρεμα, όπως για παράδειγμα οι αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο, αλλά και η πλάγια φράντζα.

Ανακαλύψτε ποιο κοντό καρέ σας ταιριάζει και πως μπορείτε να κάνετε όμορφα χτενίσματα για πενηντάρες.

Chic γυναικεία κουρέματα μεσαίου μήκους για 50αρες

Chic γυναικεία κουρέματα μεσαίου μήκους για 50αρες (1)

Μια ακόμη ιδέα στα γυναικεία κουρέματα που μικραίνουν είναι και αυτά που έχουν μεσαίο μήκος. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για μαλλιά με μάκρος που φτάνει μεταξύ πηγουνιού και λίγο πιο κάτω από τον ώμο.

Τα σικάτα αυτά κουρέματα για πενηντάρες είναι εύκολα στη διαχείριση και το χτένισμα τους. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τον τύπο μαλλιών, το σχήμα του προσώπου σας και τον καθημερινό τρόπο ζωής σας, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο lob που θα σας κάνει μοντέρνα και νεανική, μια πανέμορφη στυλάτη 50αρα!

Πέρα λοιπόν από την πιο απλή και κλασική επιλογή του μακρύ καρέ με ενιαίο μήκος και χωρίστρα στη μέση ή το πλάι, είτε την επιλογή μιας πλάγιας φράντζας, μπορείτε να τολμήσετε να απογειώσετε το κούρεμα σας με φιλάρισμα. Άλλωστε τα shaggy είναι στα  top γυναικεία κουρέματα για το 2021.

Chic γυναικεία κουρέματα μεσαίου μήκους για 50αρες (2)

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και η προσθήκη των πυκνών αφελειών ή curtain bangs. Προσθέτουν στο lob μια πολύ όμορφη όψη και καλύπτουν ελαφρώς το μέτωπο, δημιουργώντας ένα πιο νεανικό look.

Αν πάλι σας αρέσει το κούρεμα σας να αγκαλιάζει το πρόσωπο, ιδανική επιλογή είναι οι μύτες. Δίνουν στο χτένισμα στυλ, κίνηση και κολακεύουν το πρόσωπο, κρύβοντας παράλληλα χρόνια.

Πάρτε ιδέες για chic και trendy κουρέματα σε μακρύ καρέ με μύτες, ασύμμετρο ή φιλαριστό.

Μακριά κουρέματα με λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη

Μακριά κουρέματα με λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη (1)

Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν μακριά μαλλιά για 50αρες που κρύβουν χρόνια; Κι όμως με τις κατάλληλες πινελιές ακόμη και ένα μακρύ γυναικείο κούρεμα μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει νεότερη και πάντα κομψή. Αρκεί βέβαια τα μαλλιά σε όλο τους το μήκος να είναι υγιή και λαμπερά, έτσι ώστε να παραμένουν όμορφα και νεανικά.

Ένα μακρύ κούρεμα με μαλλιά που έχουν αποδυναμωθεί, αραιώσει κλπ, είναι πολύ πιθανό να έχει αρνητική επίδραση στην εικόνα σας.

Σε περίπτωση λοιπόν που σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά και έχετε πλούσια ωραία κόμη, προτιμήστε ένα ίσιο κούρεμα με μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Πρόκειται για ένα πολύ θηλυκό χτένισμα που δίνει όμορφη κίνηση στα μαλλιά. Αν μάλιστα τα φορμάρετε με γύρισμα προς τα έξω, τότε το τελικό look είναι μαγευτικό.

Μακριά κουρέματα με λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη (2)

Εναλλακτικά, ανακαλύψτε ποιες αφέλειες σας ταιριάζουν και παίξτε με τα μαλλιά σας στολίζοντας το μέτωπο σας και κρύβοντας τυχόν ρυτίδες και λεπτές γραμμές που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί. Μια τέτοια λεπτομέρεια στο κούρεμα έχει την ικανότητα να τονίζει τα μάτια και να κάνει το μακρύ κούρεμα πιο μοντέρνο, σύμφωνα με το beautetinkyriaki. 

Μάλιστα οι ειδικοί προτείνουν ως ιδανικά κουρέματα για πενηντάρες με λεπτά μαλλιά αυτά που διαθέτουν μύτες, οι οποίες δίνουν κίνηση και διάσταση στο κάθε χτένισμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ