Peter Nygard: Για διακίνηση & εμπορία γυναικών κατηγορείται ο 79χρονος μεγιστάνας της μόδας- Στόχευε φτωχές μικρούλες για τα pamper parties (φωτό)

Ο 79χρονος Καναδός κατηγορείται για 9 αδικήματα, μεταξύ των οποίων το sex trafficking και ο εκβιασμός. 

Βαριές κατηγόριες απήγγειλαν οι Αμερικανικές αστυνομικές αρχές κατά του μεγιστάνα της μόδας, Peter Nygard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Street Journal (@thestreetjournalmagazine)

Ο 79χρονος Καναδός κατηγορείται για 9 αδικήματα, μεταξύ των οποίων το sex trafficking και ο εκβιασμός. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FCCED (@fcced_news)

Ο Peter Nygard, ο οποίος δηλώνει αθώος, έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση από τις καναδικές αρχές, ενώ οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του στη χώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο Nygard φέρεται να χρησιμοποίησε την επιρροή και τους πόρους της εταιρείας του «για να "στρατολογήσει" νεαρές γυναίκες με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση τόσο την δική του, όσο και των φίλων και των συνεργατών του».

Επίσης, το κατηγορητήριο υποστηρίζει πως ο ίδιος στόχευε μικρές, φτωχές κοπέλες, οι οποίες, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, είχαν και ιστορικό κακοποίησης.

Κατηγορείται πως προσπαθούσε να έχει τα θύματά του υπό τον έλεγχό του «μέσω απειλών, ψευδών υποσχέσεων ότι θα τις βοηθήσει να γίνουν μοντέλα και άλλης εξέλιξης σταδιοδρομίας, οικονομικής υποστήριξης και με άλλα καταναγκαστικά μέσα, όπως συνεχή παρακολούθηση, περιορισμοί κίνησης και φυσική απομόνωση». 

Παράλληλα, ο Nygard κατηγορείται και για βίαιες επιθέσεις, σε γυναίκες που δεν συμμορφώθηκαν με τις σεξουαλικές απαιτήσεις του, σύμφωνα με τις αρχές. 

Τα θύματα του φέρονται να συμμετείχαν σε «Pamper Parties» που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία του και πήραν το όνομά τους για τις δωρεάν υπηρεσίες φαγητού, ποτού και σπα.  

Στη συνέχεια τα θύματά του κρατήθηκαν παράνομα σε διάφορα ακίνητα που έχει ο ίδιος στη Μαρίνα ντελ Ρέι στην Καλιφόρνια και στις Μπαχάμες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «το κατηγορητήριο προκύπτει από δεκαετίες εγκληματικής συμπεριφοράς με δεκάδες θύματα σε ΗΠΑ, Καναδά και Μπαχάμες».

Ο δικηγόρος του Καναδού μεγιστάνα της μόδας, Jay Prober, από την πλευρά του, δήλωσε πως ο πελάτης του «αρνείται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και αναμένει να δικαιωθεί στο δικαστήριο».

Ο Peter Nygard βρίσκεται στην βιομηχανία της μόδας από το 1960, οπότε και ίδρυσε την εταιρεία αθλητικών ειδών του, που γρήγορα γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. 

Από το 2019 βρίσκεται στο "στόχαστρο" του FBI σχετικά με κατηγορίες που αφορούν την εκμετάλλευση παιδιών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν έρευνες σχετικά με την σχέση του με υποθέσεις sex trafficking.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by showbuzz.hr (@showbuzzhr)

Από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο Nygard παραιτήθηκε από την προεδρία της εταιρείας του, ενώ η περιουσία του φέρεται να υπολογίζεται σε πάνω από 700 εκατ. δολάρια. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ