Ο μεγιστάνας της ναυτιλίας John Fredriksen & οι δύο ξανθιές, καλλονές κόρες του: Περιουσία μεγαλύτερη από την βασίλισσα Ελισάβετ (φωτό)

Ο Fredriksen είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε πως οι δύο κόρες του δεν θα αναλάβουν την ναυτιλιακή αυτοκρατορία του. 

Ο John Fredriksen, μεγιστάνας της ναυτιλίας, που γεννήθηκε το 1944 σε ένα προάστιο του Όσλο της Νορβηγίας, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ και του επιχειρηματία Richard Branson.

 

 

Συγκεκριμένα, η περιουσία του εκτιμάται σε 10,8 δισ. δολάρια και πριν αποποιηθεί την νορβηγική υπηκοότητα, το 2006, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην χώρα.

 

 

Ο ίδιος μένει μόνιμα στο Λονδίνο και εδώ και 14 χρόνια έχει λάβει την κυπριακή υπηκοότητα. 

 

 

Γνώρισε την γυναίκα του, Inger, το 1973 και παντρεύτηκαν δύο φορές. Μία φορά ιδιωτικά, στο Παρίσι, και άλλη μια, σε πιο ανοιχτό κύκλο, στην Αθήνα.

 

 

Η γυναίκα του έφυγε από τη ζωή το 2006, μετά από "μάχη" με τον καρκίνο.

 

 

Ο ίδιος έχει μεγάλη αδυναμία στις κούκλες, δίδυμες κόρες του, Cecilie και Kathrine, που είναι σήμερα 37 ετών.

 

 

Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, ο μεγιστάνας της ναυτιλίας έγινε για πρώτη φορά παππούς από την κόρη του, Cecilie, καθώς απέκτησε τον πρώτο του εγγονό που πήρε και το όνομά του. 

 

 

 

 

O μικρός ονομάστηκε John Christian Fredriksen.

Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, γιο ενός Νορβηγού οξυγονοκολλητή, που ξεκίνησε να εργάζεται σε ηλικία μόλις 16 ετών, στα ναυπηγεία του Blehr και του Tenvig και μέσα σε μόλις τρία χρόνια αύξησε την περιουσία του κατά 180%, όπως αναφέρει το gcaptain.com.

Το 2005 αποφάσισε να επενδύσει σε μία εταιρεία γεώτρησης βαθέων υδάτων, την οποία ονόμασε Seadrill και η οποία υπήρξε η μεγαλύτερη επιχειρηματική του επιτυχία - οφείλει, δε, σε αυτή το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

Ο Fredriksen είναι ένας σκληρά εργαζόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος, όπως λέει, δουλεύει 17 ώρες την ημέρα, ενώ πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tradewinds, πως οι δύο κόρες του δεν θα αναλάβουν την ναυτιλιακή αυτοκρατορία του. 

Οι δύο εντυπωσιακές ξανθές, ωστόσο, έχουν εμπλακεί έντονα, τα προηγούμενα χρόνια, με τις επιχειρήσεις του πατέρα τους.

Η Κathrine έχει σπουδάσει στο European Business School και έχει αναλάβει διευθυντική θέση στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις του πατέρα της, όπως αναφέρει η The Sun

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mbourmani (@mbourmani)

Και οι δύο γυναίκες ζουν μεταξύ Μ. Βρετανίας, Κύπρου και Ισπανίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noor (@noortraavik)

Η Cecilie έχει, επίσης, εμπλακεί με την οικογενειακή επιχείρηση, με τον πατέρα της, να δηλώνει το 2017 ότι ανυπομονεί «να αναλάβει η Cecilie τις επιχειρήσεις, αρχίζω να κουράζομαι». 

Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα ο "Big Wolf", όπως είναι το παρατσούκλι της, άλλαξε γνώμη, τονίζοντας, μετά και από συζήτησεις μαζί τους, πως δεν θα αναλάβουν, τελικά, οι δύο κόρες του την αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει και πως είναι δύσκολο να βρει ικανούς ανθρώπους που να θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ