Σοκολατένιο ρολό με κάστανο μας φτιάχνει ο πολυβραβευμένος δικός μας σεφ Κωνσταντίνος Μουζάκης

Υλικά

·    350γρ. μαύρη σοκολάτα
·    150γρ. άχνη ζάχαρη
·    150γρ. μαλακό βούτυρο
·    3 κουταλιές grand marnier
·    325γρ. λιωμένα σε πουρέ κάστανα




Εκτέλεση

1.    Λιώνουμε τα 200γρ. από τη σοκολάτα.
2.    Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο.
3.    Ανακατεύουμε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
4.    Ρίχνουμε το grand marnier και τον πουρέ από τα κάστανα.
5.    Χτυπάμε για να γίνει απαλό το μείγμα.
6.    Το αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
7.    Το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώσπου να πήξει.
8.    Στη συνέχεια, το ξεφορμάρουμε και λιώνουμε τα υπόλοιπα 150γρ. σοκολάτας


Who is Who

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 29/01/1978 και μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού, Αμπελόκηπους, Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό.



Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη 1992-1994 ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας.

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο Αρτοζαχαροπλαστείο - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων και ιδιοκτησία κατάστημα στην Ακαδημίας 34 Κολωνάκι Αρτοζαχαροπλαστείο-catering και ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων. Σεφ σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ