Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή: Γρήγορο κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Έτοιμο μέσα σε 20 μόνο λεπτά!

Συστατικά

1 κρεμμύδι
200 γρ. κοτόπουλο, ψημένο, που έχει περισσέψει
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. κάρι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

200 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το ψημένο κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κρατάμε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστούμε. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. 
Ρίχνουμε στο μείγμα τη ντομάτα κονκασέ, τον κουρκουμά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. 
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι μπασμάτι, γιαούρτι και έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ