Κάγια Κάλας: Μόλις 43 ετών η νέα πρωθυπουργός της Εσθονίας - Δικηγόρος με πάθος για την ψηφιακή εποχή

Η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή την θέση

Η 43χρονη Κάγια Κάλας είναι η νέα πρωθυπουργός της Εσθονίας και η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτή την θέση στην χώρα.

Δικηγόρος στο επάγελμα η Κάλας είναι επικεφαλής του Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (Renew Europe), ενώ πατέρας της είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας, Σιίμ Κάλας (2004-2014).

Στις 25 Ιανουαρίου το κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της μετά και την παραίτηση του Γιούρι Ράτας και έδωσε το «πράσινο φως» για την κυβέρνηση συνασπισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Kallas (@kajakallas)

Ο προκάτοχός της παραιτήθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου, μετά και από κατηγορίες για διαφθορά με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός με το ακροδεξιό κόμμα AKRE.

Γεννημένη το 1977 η Κάλας είναι πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( 2014 - 2018,) εκπροσωπώντας τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaja Kallas (@kajakallas)

Παθιασμένη με την τεχνολογία και την καινοτομία, πιστεύει ότι οι κανονισμοί δεν πρέπει να εμπιδίζουν την ψηφιακή εξέλιξη.

Η ίδια δήλβωσε την Δευτέρα για την πανδημία, σύμφωνα με το BNS wire ότι: «Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσουμε είναι η κρίση στον τομέα Υγείας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Εσθονία όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να πάνε στη δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο και οι οικονομικές δραστηριότητες να συνεχιστούν».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ