Νέα μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα: Τι αλλάζει σε take away - Τέλος η παραμονή στους χώρους των καταστημάτων

Όσα ισχύουν από σήμερα

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα για το take away και τους χώρους εστίασης που είναι ανοιχτοί. Οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Ειδικότερα τα νέα μέτρα περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Η τροποποίηση αφορά  το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Με βάση τα παραπάνω απαγορεύεται η παραμονή των πελατών στον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων εστίασης που είναι ανοιχτές. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

«Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

 

Τσουχτερά πρόστιμα

Η παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 επιφέρει:

Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ