Πέθανε η Mary Wilson, τραγουδίστρια του θρυλικού συγκροτήματος ''Τhe Supremes'' - Mαζί με την Νταϊάνα Ρος ήταν οι 3 μαύρες κυρίες που άφησαν εποχή

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών.....

Η τραγουδλιστρια Mary Wilson, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Supremes, πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι της στο Λας Βέγκας σε ηλικία 76 ετών.

Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου στη δήλωση που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος, Jay Schwartz.

Η Γουίλσον, που μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ, ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του συγκροτήματος γνωστό παγκοσμίως για μια σειρά επιτυχιών όπως το "Stop! In the Name of Love" και το "Back in My Arms Again "

Το σχήμα είχε ιδρυθεί στο Ντιτρόιτ το 1959 με το όνομα The Primettes. Η Wilson ήταν τότε δεκαπέντε ετών. Υπήρξε ένα από τα αρχικά μέλη μαζί με τις Diana Ross, Florence Ballard και Barbara Martin. Η Martin έφυγε πριν το συγκρότημα γίνει διάσημο - και έτσι συνέχισαν ως τρίο. H Martin πέθανε πέρυσι. 

Σημειώνεται ότι δύο μέρες πριν το θάνατό της η Wilson είχε ανακοινώσει με βίντεό της πως δουλεύει νέο σόλο υλικό.

Εντάχθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame το 1988 από τον Little Richard που τις χαρακτήρισε «οι καλύτερες» και είπε, «δεν υπήρξε ποτέ σύγκρότημα σαν το δικό τους».

Αφού η Ross έφυγε από το συγκρότημα για μια επιτυχημένη καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης και ηθοποιός, η Wilson συνέχισε με τις Supremes και στη συνέχεια ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της αναφέρει το Nbc.

Σε ανακοίνωσή του, ο Berry Gordy, ιδρυτής της σπουδαίας δισκογραφικής, ανέφερε πως αιφνιδιάστηκε από τον θάνατο ενός «βασικού μέλους της οικογένειας της Motown». 

«Οι Supremes άνοιξαν δρόμους για τους εαυτούς τους, τα άλλα σχήματα της Motown και για πολλούς, πολλούς ακόμη. Ήμουν πάντα περήφανος για τη Mary. Ήταν αστέρι από μόνη της και μέσα στα χρόνια συνέχισε να δουλεύει για την κληρονομιά των Supremes. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμένα. Ήταν μία πρωθιέρεια, μία ντίβα που θα μας λείψει πολύ.»

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό κύκλο εξαιτίας των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, ωστόσο αργότερα μέσα στη χρονιά θα ανακοινωθεί εκδήλωση για τη ζωή της και το έργο της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ