Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας - Ο Άκης Πετρετζίκης γιορτάζει την National Almond day με ένα ονειρικό γλυκό

H αποθέωση του αμύγδαλου σε ένα γλυκό για όσους αγαπούν τις φίνες γεύσεις 

Συστατικά
Για τη βάση

80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
70 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαίο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
βούτυρο, για την ταρτιέρα
 

Για την κρέμα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
360 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Για το σερβίρισμα

κακάο
αμύγδαλο φιλέ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν πούδρα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα υφή σαν βρεγμένη άμμος.
Βάζουμε το αβγό, το άρωμα αμυγδάλου και χτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 28εκ. Απλώνουμε τη βάση σε όλη την ταρτιέρα, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το ειδικό βάρος για τάρτες.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για επιπλέον 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το ζυμάρι που προεξέχει από την ταρτιέρα και αφήνουμε στην άκρη.
 

Για τη γέμιση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, αλάτι, το άρωμα αμυγδάλου και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να μην νιώθουμε την άχνη.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε πολύ αργά τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε δυνατά για 10 δευτερόλεπτα.
Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και μεταφέρουμε το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη τη βάση της τάρτας.
Πασπαλίζουμε με κακάο και αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ