Η Άννα Διαμαντοπούλου καλεσμένη του ICC WOMAN HELLAS: Οι γυναίκες επιτυγχάνουν consensus & πείθουν προς μια κοινή γραμμή

Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα μετά την πανδημία: ο ρόλος των ΗΠΑ της Κίνας της Ρωσίας και των νεοεισερχόμενων  

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο VIRTUAL EVENT του ICC WOMEN HELLAS γιά το 2021 με τίτλο «το Διεθνές Σύστημα μετά την Πανδημία» με καλεσμένη ομιλήτρια , την Αννα Διαμαντοπούλου, επίτιμο μέλος μας και υποψήφια γιά την θέση της Γενικής Γραμματέα του ΟΟΣΑ , πρώην Υπουργό & τ.Επίτροπο της ΕΕ.


• Την συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος  δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.
• Η Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η πανδημία λειτουργεί ως επιταχυντής (accelerator) που επιταχύνει τις εξελίξεις παγκοσμίως.
• Ευχαριστώντας το ICC WOMEN HELLAS γιά την στήριξη ,υπογράμμισε: ”Οι γυναίκες λόγω βιωμάτων αλλά και συναισθηματικής νοημοσύνης, μπορούν να επιτυγχάνουν consensus, έχουν τη δυνατότητα να ακούν, να καταλαβαίνουν αλλά και να πείθουν προς μια κοινή γραμμή.”


• Στην ομιλία της αλλά και σε ερωτήσεις του κ.Κουβαρά και του κοινού που παρακολουθούσε live , επικεντρώθηκε στα εξής 6 μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα μετά το τέλος της πανδημίας:
• Ξεκίνησε με εκτενή αναφορά στη νέα Γεωπολιτική πραγματικότητα , την « επιστροφή» των ΗΠΑ στο διεθνές σύστημα,τον ρόλο της δυναμικής Κίνας ,της Ρωσίας ως σημαντικού παίκτη, της ΕΕ που παραμένει σημείο αναφοράς γιά τη δημοκρατία & τη συνεργασία αλλά και τους νεοεισερχόμενους όπως η Ινδία, το Πακιστάν ή το Μεξικό.


• Στη νέα πραγματικότητα, ένας πιθανός πόλεμος δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά Ψυχρού πολέμου αλλά μια νέα μορφή με άξονα το διάστημα (Cyber-War, Drones etc.)
• Η πρώην Υπουργός επεσήμανε οτι εχουμε μπροστά μας ένα νέο κόσμο νομισμάτων, τα Ψηφιακά και τα Κρυπτονομίσματα οπου εδω αλλαγές που θα προκύψουν, πιθανόν να δημιουργήσουν ανισότητες και δυστυχίες.
• Στην Υγεία , οι πολιτικές εχουν ευρύτερη υπόσταση & οι ψηφιακές λειτουργίες λόγω privacy issues, ενδέχεται να δημιουργήσει σημαντικές αντιπαραθέσεις.
• Στην Αγορά Εργασίας , ισχυρίζεται η υποψήφια γιά την Γενική Γραμματεία του ΟΟΣΑ δημιουργούνται νέα μοντέλα με τις εταιρείες να αφομοιώνουν το work from home.

'

• Στην εκπαίδευση , είπε η πρώην Υπουργός Παιδείας ,από το δημοτικό κιόλας, αλλάζουν θεμελιωδώς τα προγράμματα σπουδών
• Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη - Γιαβρόγλου δήλωσε : ευχόμαστε στην Αννα να πετύχει τον στόχο της ώστε μέσα από την δική της θέση να παρουσιάζουμε διεθνώς μια Ελλάδα ανανεωμένη, αξιοκρατική, δυναμική, στραμμένη στο μέλλον με μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ευημερία και πρόοδο.( ολη η ομιλία της κυρίας Γιαβρόγλου στην διάθεση σας σε attachment)

• Mε παρεμβάσεις τους μέσω βίντεο ευχήθηκαν στην κα Διαμαντοπούλου να είναι η νικήτρια στο τέλος της κούρσας γιά την ηγεσία του ΟΟΣΑ , οι:
Πέτρος Δούκας Προέδρος του ICC , η πρώην Υπουργός Λούκα Κατσέλη , η ευρωβουλευτής  Ελίζα Βόζεμπεργκ , η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χάρις Κούτση , οι δημοσιογράφοι Αλεξία Κουλούρη , Σάγια Τσαουσίδου και Ιουστίνη Φραγκούλη,  η καθηγήτρια της βιολογίας Αμαλία Κύρτσου και η CEO του e-fresh Ζήνα Μαυροειδή. (ολα τα βίντεο εχουν ενσωματωθεί στο τελικό που αναβάσαμε σε you tube )


Η Ειρήνη Νικολοπούλου υπεύθυνη επικοινωνίας του ICC WOMEN HELLAS είχε την επιμέλεια της ροής του digital event .
• H εταιρεία AVIΤRON  ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη γιά την live streaming μετάδοση.

 

«Ομιλία της Προέδρου του ICC WOMEN HELLAS  Μαρίνας Οφλούδη Γιαβρόγλου

Αγαπητά μέλη, φίλοι & φίλες του ICC WOMEN HELLAS,

Καλώς ήρθατε στο πρώτο  από μια μεγάλη σειρά DIGITAL EVENTS που διοργανώνει το ICC WOMEN HELLAS για το 2021.

Σήμερα θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας, για την Υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου, που ξεπερνάει κάθε προηγούμενη επιλογή Έλληνα ή Ελληνίδας πολίτη, να εκπροσωπήσει την χώρα μας για την θέση του Γενικού Γραμματέα στον ΟΟΣΑ.

Πραγματικά, αισθανθήκαμε υπερηφάνεια όταν πρωτοακούσαμε την είδηση ότι το Επίτιμο Μέλος μας Άννα Διαμαντοπούλου, επελέγη από τον Πρωθυπουργό να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μια τόσο υψηλή θέση !

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα στην οποία δίνεται η ευκαιρία από το Ελληνικό Κράτος για την θέση Επικεφαλής σε Παγκόσμιο Οργανισμό και ειδικά στον κατεξοχήν φορέα για την συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη.

Στα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΟΟΣΑ, ουδέποτε στο παρελθόν είχε διεκδικήσει Έλληνας ή Ελληνίδα την σημαντική αυτή θέση.

Εντονότατη όμως είναι και η σημειολογία αυτής της πρότασης, ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε Γυναίκα Επικεφαλής στον ΟΟΣΑ, που αν εκλεγεί η Άννα και το ευχόμαστε από καρδιάς, θα είναι η πρώτη!!!
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία της ίδρυσης του ΟΟΣΑ στο 1948, συναντάμε ως πρώτο Γενικό Γραμματέα τον Γάλλο Ρομπέρ Μαρζολίν που διαχειρίστηκε το σχέδιο Μάρσαλ για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και συμπτωματικά; DΔεν ξέρω. Η έδρα του ΟΟΣΑ είναι στο Παρίσι, όπως και η έδρα του ICC !

Εγώ δεν θα μιλήσω για τα αμέτρητα προσόντα της Άννας, θα σταθώ μόνο στην τελευταία ιδιότητά της.

Η Άννα είναι Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ εδώ και 8 χρόνια, το οποίο είναι ένα Διεθνές Ινστιτούτο πολύ πετυχημένο, που χρησιμοποιώντας το έκανε μια διαδικτυακή καμπάνια κι έτσι σήμερα συγκαταλέγεται στους 4 φιναλίστ από τους 12 συνολικά υποψήφιους, φτάνοντας έτσι, στο τέλος αυτής της κούρσας διαδοχής και έχοντας απέναντι της, τον εκπρόσωπο της Ελβετίας και πρώην τραπεζίτη , τον τέως Υπουργό Οικονομικών της Αυστραλίας και την Σουηδέζα πρώην επίτροπο . 

Ο αγώνας προβλέπεται σκληρός, αλλά και η Άννα έτοιμη για όλα, με εμάς κοντά της .

Σ’ αυτή την VIRTUAL εκδήλωση, αγαπητά μέλη και φίλοι του ICC WOMEN HELLAS, θα έχετε την ευκαιρία, σε μια διαδραστική συνάντηση με τον σπουδαίο, έγκριτο δημοσιογράφο και φίλο Γιώργο Κουβαρά, να γνωρίσετε καλύτερα την σημαντική αυτή προσωπικότητα που συνέχεια εξελίσσεται. 

Είμαι βέβαιη, ότι θα παρακολουθήσετε μία συναρπαστική συζήτηση για την επόμενη μέρα του κόσμου μας μετά την πανδημία , τις αλλαγές στις οικονομίες των χωρών , την νέα πραγματικότητα για τις δουλειές μας , για το νομισματικό σύστημα , για την ολοκλήρωση της ψηφιακής «εισβολής».

Τέλος, όλα τα Μέλη του ICC WOMEN HELLAS ευχόμαστε στην Άννα να πετύχει στον στόχο της, ώστε μέσα από εκείνη να παρουσιάζουμε διεθνώς μια Ελλάδα ανανεωμένη, αξιοκρατική, δυναμική, στραμμένη στο μέλλον με μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ευημερία και πρόοδο.

Καλή επιτυχία Άννα…!!!!!

 
• follow us on social networks : www.iccwbo.gr 
• facebook : ICC WOMEN HELLAS 
• instagram : @iccwomenhellas 
• twitter : @iccwomenhellas
• youtube:ICC WOMEN HELLAS

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ