Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο από 1η Μαρτίου: Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - Καταγράφηκαν 1.300 μέχρι το πρωί (βίντεο)

Η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική

Από την επιδημιολογική εικόνα και την εξέλιξη της πανδημίας θα κριθεί αν θα ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα με την εικόνα ωστόσο να μην είναι ενθαρρυντική.

Τα σχέδια για σταδιακό άνοιγμα από τη πρώτη Μαρτίου φαίνεται ότι θα μπουν στον «πάγο» αφού οι πληροφορίες θέλουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα μας να ξεπερνούν τα 1.500 σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ANT1 μέχρι και το πρωί είχαν καταγραφεί 1.300 κρούσματα, με τα 700 από αυτά να είναι στην Αττική.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας βάσει και των όσων αναφέρουν οι ειδικοί που βλέπουν τα στοιχεία.

Την ίδια ώρα η πληρότητα στις εντατικές είναι στο 89% σύμφωνα με τον ANT1.

 

Η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί το επόμενο 15νθήμερο με τους επιστήμονες να θέλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Πάντωςνα σημειωθεί ότι η Ελλάδα, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Μάριος Αθανασίου στην καθιερωμένη ενημέρωση, την Δευτέρα, είναι στην 4η θέση στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ