Trivago: Απόγνωση για διακοπές οι Αμερικανοί & οι Άγγλοι- Θα θυσίαζαν καριέρα, σεξ, ακόμα & σύντροφο για να ταξιδέψουν!

Τα πάντα θα θυσίαζαν για να ταξιδέψουν ....

Σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο (48% και 41% αντίστοιχα) θα θυσίαζαν τη δουλειά τους για να κάνουν άμεσα διακοπές, το 25%, και από τις δύο χώρες, θα ξόδευε τις αποταμιεύσεις του, σημαντικό ποσοστό θα απείχε από το σεξ (38% και 40% αντίστοιχα) και ένας στους 5 θα παρατούσε τον/τη σύντροφό του/της.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η πλατφόρμα Trivago στις 3-9 Ιανουαρίου σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ και στο Ην. Βασίλειο.

Όσον αφορά το πρώτο τους ταξίδι μετά την πανδημία, στην πλειονότητά τους αναφέρουν ότι αυτό τους κάνει να νιώθουν ευτυχισμένοι (56% στις ΗΠΑ, 54% στο Ην. Βασίλειο) ή/και χαρούμενους (53% και 52% αντίστοιχα).

Περισσότεροι από το 80% συμφωνούν κάπως ή πολύ με το ότι τα ταξίδια είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης ζωής. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες και από τις 2 χώρες δήλωσαν ότι το να μη μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα είναι μία από τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας (81% και 82%) και ότι λόγω της πανδημίας νιώθουν τώρα, περισσότερο απ;o ποτέ, ότι θέλουν να ταξιδέψουν (58% και 61%).

Περισσότεροι από τους μισούς (57% και 56%) δήλωσαν ότι από την έναρξη της πανδημίας έχουν βρει κάποιο νέο χόμπι με τους περισσότερους εξ όσων το έχουν κάνει να εκφράζουν τον ενθουσιασμό και την έκπληξή τους για το νέο τους πάθος. Στην πλειονότητά τους (68% και 64%) πιστεύουν ότι είναι τουλάχιστον κάπως  πιθανό να επιλέξουν διακοπές που συνδέονται με το νέο τους χόμπι μόλις τελειώσει η πανδημία.

Η απόλυτη επιλογή των Αμερικανών και των Βρετανών για τις ονειρικές διακοπές τους είναι πλέον η δυνατότητα να περάσουν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους που τους έλειψαν (26% και 34%), ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες (35% και 47%).

Περισσότεροι από 4 στους 5 (84% και 87%) θεωρούν τα ταξίδια ως θεμέλιο μιας καλής ζωής και τουλάχιστον στα δύο τρίτα (72% και 66%) δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν μόλις τελειώσει η πανδημία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ