Δωρεάν rapid test σε επιχειρήσεις και εταιρείες με πάνω από 20 εργαζόμενους - Δείτε όλη τη διαδικασία

Φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων...

 

Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού στους χώρους εργασίας, αναλαμβάνει το κόστος της διενέργειας ελέγχων (rapid tests) σε επιχειρήσεις άνω των 20 υπαλλήλων.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις όπου λόγω του αριθμού των εργαζομένων προκαλείται αυξημένος συγχρωτισμός του προσωπικού με συνέπεια τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19.

Σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερα από 45 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα.

Στόχος μας είναι, ενόψει της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομιας και καθως εξελίσσεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού, αυτός ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω και να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών στην εθνική στρατηγική. Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στους χώρους εργασίας, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και περιορισμό της διασποράς.

Μπορεί να βοηθήσει και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας του ιού.

Oι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid tests) μέχρι και 2 φορές το μήνα.

Αν είστε εργαζόμενος σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων και θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, μπορείτε να συμμετάσχετε με τρόπο απλό και διαφανή.

Ταυτοχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr για όσους εργάζονται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλους μας.

Πώς θα γίνεται η αίτηση για τα rapid test από τις επιχειρήσεις

Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ελέγχων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι τη «Φόρμα Αίτησης Δωρεάν Ελέγχου για COVID-19» εισερχόμενοι στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/ συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους. Θα γίνει επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω διασύνδεσης με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση επιτυχούς επαλήθευσης του ΑΦΜ του εργαζόμενου, θα εμφανιστεί αυτόματα και το ΑΦΜ του Εργοδότη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία (όνομα-επώνυμο-αριθμός κινητού τηλεφώνου) και μετά γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο του αιτούντος. Μετά την επαλήθευση ο εργαζόμενος συμπληρώνει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σε σχέση με το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί και την ηλικία του και προχωρά στην υποβολή του αιτήματος.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το SMS στο υγειονομικό προσωπικό για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς θα του ζητηθεί για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων.

Αν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, θα του ζητηθεί κάποιος άλλος ταυτοποιητικός αριθμός όπως αριθμός διαβατηρίου κτλ. Το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για 3 ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ