Ρώμη: Η στιγμή που άντρας επιτίθεται σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο μετρό - Τους έριξε μπουνιές και κλωτσιές επειδή... φιλήθηκαν (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα της Ιταλίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει άνδρα να επιτίθεται σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων σε σταθμό του μετρό της Ρώμης.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου αλλά μόλις τώρα δημοσιοποιήθηκαν οι εικόνες από την επίθεση που δέχτηκαν τα δύο αγόρια.

Οι νεαροί βρισκόντουσαν στη  αποβάθρα όταν κάποια στιγμή πιάστηκαν από το χέρι και αντάλλαξαν ένα φιλί. Από την απέναντι αποβάθρα ο άνδρας τους είδε και έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας μάλιστα «Δεν ντρέπεστε;». Ακόμα δεν δίστασε να τους επιτεθεί με μπουνιές και κλωτσιές!

Ένας από τους δύο νεαρούς είπε μιλώντας στο Rai ότι: «Θέλουμε να πούμε ότι χρειάζεται σεβασμός για όλους, διότι η λέξη ανοχή, συχνά παρεξηγείται, αφού κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για χάρη και παραχώρηση».

Το περιστατικό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων που καταδίκασαν την επίθεση.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και ο περιφερειάρχης του Λατίου Νικόλα Τζινγκαρέτι, εξέφρασαν αμέσως την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ζευγάρι, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις και η βία πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

Τα κόμματα Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα του Βορρά χαρακτήρισαν «ασύλληπτες» τις εικόνες. Το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας από μεριάς του  έκανε λόγο για «βία που σοκάρει».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ