Στο Harvard η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Ομιλήτρια στο πρωτοποριακό μάθημα «Η Ψυχολογία της Γαστρονομίας» (φωτό)

Εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας

Το πανεπιστήμιο του Harvard προσκαλεί την πολυβραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο μάθημα ᾽Culinary Psychology᾽, Η Ψυχολογία της Γαστρονομίας.

Η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο μάθημα του πανεπιστημίου Harvard, με εισηγητές τους:

Stelios Kiosses, MS. Psychotherapist and Lead Psychologist Edison Education and Research Collaborator Computational Psychopathology Research Group, University of Oxford -Elizabeth Frates, MD. Assistant Clinical Professor of Physical Medicine and Rehabilitation, Spaulding Rehabilitation και -Neil Rippington MΑ. Consultant and Author.

Το πρωτοποριακό αυτό μάθημα εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους η τέχνη της γαστρονομίας σχετίζεται με την επιστήμη της ιατρικής και της ψυχολογίας.Το μάθημα σχεδιάστηκε από τον ψυχολόγο Stelio Kiosse και επικεντρώνεται στην ψυχολογία του φαγητού με παράγοντες που επηρεάζουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας με το Φαγητό.

Όπως την πολιτιστική, εξελικτική, κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κάθε ατόμου. Επίσης σύμφωνα με τον Ψυχαναλυτή και ιδρυτή της γαστρονομικής ψυχολογίας Stelios Kiosses «Με τον όρο Ψυχολογία της Γαστρονομίας εννοούμε μια διεπιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση και ερμηνεία των τροφίμων μέσω πειραμάτων και αισθητηριακών αντιλήψεων.»

Την Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, οι βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Andreas Antona, θα συζητήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το πώς οι ίδιοι προσεγγίζουν τα θέματα υγείας και διατροφής μέσω της τέχνης της γαστρονομίας.

Σε μία εποχή που η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ανθρώπινη ψυχολογία, το πανεπιστήμιο του Harvard αναδεικνύει καινοτόμους τρόπους εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την επίδραση του μυαλού στη γευστική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης του φαγητού.

Εξετάζοντας πολιτιστικές και ιστορικές πτυχές των τροφίμων, η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη θα αναλύσει μέσα από τις επαγγελματικές της εμπειρίες αλλά και τα γαστρονομικά της ταξίδια τη σημασία της γεύσης, αλλά και όλων των αισθήσεων, για την αντίληψη και την απόλαυση του φαγητού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ