Αλμυρό κέικ με μανιτάρια δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Υπέροχη συνταγή

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια, τυριά και αλλαντικά. Σνακ λαχταριστό με πλούσια γεύση, για όλες τις ώρες. Το κέικ μανιταριών είναι πεντανόστιμο και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για το αλμυρό κέικ με μανιτάρια και τυριά, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο από το συνολικό. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3΄ χωρίς πολύ ανακάτεμα μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το υπόλοιπο λάδι, το λιωμένο βούτυροαλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα υλικά με σύρμα.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσθέτουμε τα τυριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά να βραχούν.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ ή στρογγυλή μικρή φόρμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και αλευρώνουμε καλά. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το κέικ μανιταριών στην έτοιμη φόρμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.

Αφήνουμε το αλμυρό κέικ να σταθεί στην φόρμα για 10΄και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Σερβίρεται σαν σνακ ή με σαλάτα εποχής.

Μυστικά για το αλμυρό κέικ με μανιτάρια

-Τα μανιτάρια πρέπει να σοταριστούν χωρίς ανακάτεμα για να πιούν γρήγορα όλα τα υγρά τους.

-Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βάλουμε στο μείγμα.

-Εναλλακτικά, ψήστε στους 170 °C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα, για 55΄.

-Μπορείτε να βάλετε ό,τι αλλαντικό θέλετε, όπως μπέικον ψιλοκομμενο, ζαμπόνπικάντικο σαλάμι κλπ.

-Λίγα αποξηραμένα μανιτάρια στο κέικ, θα απογειώσουν τη γεύση του κέικ μανιταριών! Τρίψτε απλά τα αποξηραμένα μανιτάρια πάνω στα ζεστά μανιτάρια κι ανακατέψτε τα ώστε να μαλακώσουν.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ