Σπάνιες Vintage Pics: Η Μελίνα με τον Salvador Dali & τον Vittorio De Sica - Μαζί τους στο μαγικό τραπέζι βεντάλια ο γόης Pierre Brasseur

"Σουρεαλιστική" συνάντηση

Αυτό κι αν ήταν"σουρεαλιστική" συνάντηση. Πόσοι "μύθοι" χωράνε σε ένα τραπέζι;

Τα δύσκολα χρόνια της Χούντας η Μελίνα εξορίστηκε στο Παρίσι λόγω του σφοδρού αντιδικτατορικού της αγώνα. Το 1972 η χούντα βρισκόταν στο απόγειό της και η Μελίνα Μερκούρη είχε στερηθεί την ελληνική ιθαγένεια και το ελληνικό της διαβατήριο.

Βρισκόταν στο Παρίσι μαζί με τον Ζυλ Ντασέν. Εκεί συνέχισε τον αγώνα της. Επεδίωξε και συναντήθηκε με πολιτικούς αλλά και με πνευματικές προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους, με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει ενάντια στη χούντα.

Η Μελίνα γνώριζε καλά την Πόλη του φωτός.

Από το 1951 αρχίζει να πρωταγωνιστεί παράλληλα και στην Γαλλική θεατρική σκηνή, όπου έγινε μούσα ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς της Γαλλίας, του Μαρσέλ Ασάρ.

Ο Αχιλλέας Μαμακης από πολύ νωρίς την αποκαλεί συχνά στην θεατρική στήλη της εφημερίδας « Έθνος», «Ελληνο-Παρισινή πρωταγωνίστρια»

 Εκεί  θα γνωρίσει επιδραστικές προσωπικότητες όπως: ο Ζαν Κοκτώ, ο Ζαν Πωλ Σαρτρ, η Κολέτ, η Φρανσουάζ Σαγκάν. 

Στις σπάνιες φωτογραφίες που δημοσιεύει η σελίδα Vintage Greece τη βλέπουμε την "Ελληνίδα Θεά" στο ξενοδοχείο "Le Meurice" ,με μια σπουδαία παρέα.

Μαζί της ο μεγάλος σουρεαλιστής ζωγράφος Salvadror Dali, ο Ιταλός σκηνοθέτης, Βιττόριο ντε Σίκα,  ο Γάλλος Ζεν Πρεμιέ Pierre Brasseur και ο Ζυλ Ντασσέν.

Μπροστά σε ένα εκπληκτικό τραπέζι -βεντάλια, η παρέα των "μύθων" συζητά ευδιάθετη.

Η Μελίνα Μερκούρη είχε συναντήσει ξανά τον  Salvador Dali, το 1965, στο εξοχικό του Ισπανού ζωγράφου, στην Κόστα Μπράβα της Καταλονίας,

Όσο για τον Βιττόριο Ντε Σίκα, η Μελίνα είχε συνεργαστεί μαζί του στην ταινία "Δευτέρα Παρουσία".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ