Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε νοστιμότατο χαλβά Red Velvet - Με φιστίκι και τριαντάφυλλο

Θα ξετρελαθείτε... 

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα

  • 390 γρ. νερό, 140 γρ + 250 γρ χωρισμένα
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.

  • Βάζουμε τα 140 γρ. νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
  • Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Τότε, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Το μείγμα θα μοιάζει λίγο με ξυλόκολλα.
  • Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ και να αρχίσει το μείγμα μας να αποκτά μια διάφανη και βελούδινη υφή.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε την 3η κουταλιά ροδόνερο.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα, και τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
  • Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ