Κυτταρίτιδα: Πώς θα την καταπολεμήσετε το 2021; - O γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει

Η τεχνική Cellu-tion και οι σπιτικές συνταγές

Η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως θα έρθει «αντιμέτωπη» με την κυτταρίτιδα κάποια στιγμή της ζωής της και η ίδια πλειοψηφία θα ευχόταν να μπορούσε με κάποιο τρόπο να ελαχιστοποιήσει την καπιτονέ όψη. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει «μυστικά» και «θαυματουργές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά τι ισχύει το 2021;

Τι έχει πράγματι αποτέλεσμα και τι μπορείτε απλά να αγνοήσετε;

Σαφώς η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα παραμένουν αναπόσπαστοι «σύμμαχοι» ενάντια στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, ωστόσο μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση προϋποθέτει και την κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Οι λόγοι που εμφανίζεται είναι η δυσλειτουργική αιμάτωση με αποτέλεσμα τη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός παρουσιάζει απώλεια της ελαστικότητάς του και η επιδερμίδα εμφανίζει τη χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή της, όπως οι ορμόνες, η κληρονομικότητα και αλλά και κακές συνήθειες (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ κ.ά.).

Η τεχνική Cellu-tion ;

Η καινοτόμα τεχνική κατά της κυτταρίτιδας Cellu-tion δημιουργήθηκε από τον ιατρό Χρήστο Μεγαπάνο και τον ιατρό Ιάκωβο Γκόγκουα και ουσιαστικά πρόκειται για τρεις αποτελεσματικές θεραπείες που συνδυάζονται σε μία για τον επιθυμητό στόχο, δηλαδή τη μόνιμη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία Cellu-tion χωρίζεται σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο με μία ειδική συσκευή μίας χρήσης «ανασηκώνει» το εντύπωμα που δημιουργεί την κυτταρίτιδα και στο δεύτερο στάδιο εγχέεται υαλουρονικό οξύ συγκεκριμένου μοριακού βάρους και ελαστίνης, ώστε να εξασφαλιστεί έως και 80% μόνιμο αποτέλεσμα.

Ποια συστατικά βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας;

Καφεΐνη

Τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν καφεΐνη, η οποία εξαιτίας της λιποδιαλυτικής δράσης της χαρίζει άμεσα σφριγιλότητα στην επιδερμίδα.

Φυτικά εκχυλίσματα

Εξίσου δημοφιλή συστατικά στη «μάχη» κατά της κυτταρίτιδας είναι και τα φυτικά εκχυλίσματα, όπως τα φύκια, τα οποία βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, καταπολεμώντας μία βασική αιτία εμφάνισης της κυτταρίτιδας που είναι η κακή αιμάτωση της περιοχής.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της δημοφιλούς βιταμίνης Α, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη σφριγιλότητα του δέρματος, βελτιώνοντας αναπόφευκτα και την όψη της κυτταρίτιδας.

Ποιες συμβουλές περιποίησης έχουν όντως αποτέλεσμα;

Ξηρό βούρτσισμα

Πώς σας ωφελεί; Μειώνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Μασάζ σε συνδυασμό με προϊόν

Αν μέχρι τώρα συνηθίζατε να εφαρμόζετε στα γρήγορα ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν θα δείτε κανένα αποτέλεσμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για απαλό μασάζ με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις ενώ εφαρμόζετε το προϊόν, ώστε να το βοηθήσετε να εισχωρήσει καλύτερα στην επιδερμίδα.

Το λάθος που κάνετε;

Ό,τι κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χρειάζεται να δείξετε συνέπεια για να δείτε αποτέλεσμα. Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότερες οι γυναίκες είναι ότι ξεκινούν να εφαρμόζουν ένα προϊόν λίγο καιρό πριν πάνε στην παραλία ή το χρησιμοποιούν σποραδικά με αποτέλεσμα… να μην έχει αποτέλεσμα.

Υπάρχουν σπιτικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας;

Απολέπιση με καφέ

Ανάμειξε 1/4 φλιτζάνι αλεσμένους κόκκους καφέ, 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας και λίγη κανέλα. Κάνε μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις στις προβληματικές περιοχές. Η απολέπιση θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Λάδι κατά της κυτταρίτιδας

Αναμείξτε μισό φλιτζάνι έλαιο jojoba με 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθος (αγριοκυπάρισσο) και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο. Τοποθετήστε τα σε ένα μπουκάλι και ανακινήστε καλά. Εφαρμόστε στα σημεία που θέλετε κάνοντας μασάζ. Συνεχίστε με 2-3 εφαρμογές την ημέρα για 1 μήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ