Φον ντερ Λάιεν & Νταβίντ Σασόλι για Γιώργο Καραϊβάζ: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι απεχθής...» (φωτό)

"Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία"

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι "Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη".

 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ζήτησε από πλευράς του να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου έχει σχέση με τη δουλειά του.

 Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασσόλι αναφέρει: «Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Δείτε επίσης: Οργή & θλίψη για τη δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία - Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το στυγερό έγκλημα - Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ (φώτο - βίντεο)

Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ