Πάμε μια βόλτα στο παραδοσιακό Μέτσοβο και…ποιός τη χάρη μας!

Για πολλά μεγάλα χωριά, ή μεγάλες πόλεις χρησιμοποιούμε το κλισέ «παραδοσιακή κωμόπολη».Το Μέτσοβο λοιπόν είναι και και κωμόπολη και παραδοσιακή.

Για πολλά μεγάλα χωριά, ή μεγάλες πόλεις χρησιμοποιούμε το κλισέ «παραδοσιακή κωμόπολη».Το Μέτσοβο λοιπόν είναι και και κωμόπολη και παραδοσιακή.



του Αλέξανδρου Δρίβα στο www.tsemperlidou.gr

Χωρίς υπερβολές, είναι σίγουρα στην καλύτερη πεντάδα των λεγόμενων «χειμερινών προορισμών», αν σκεφτούμε το τί παρέχει στα μάτια μας και στα πνευμόνια μας αυτή η περιοχή. Μέσα στον χειμώνα, το να είσαι σε περίπου 1.200 μέτρα υψόμετρο, είναι εμπειρία. Όπως και πολλά άλλα πράγματα στο Μέτσοβο, είναι εμπειρίες…

Extreme Sports στο Μέτσοβο

Βόλτα με snowmobile –κάνοντας ολόκληρη διαδρομή- στο οροπέδιο Πολίτσες. Είναι «η εμπειρία». Στο Μέτσοβο υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν τον εξοπλισμό και για την αποφυγή ατυχημάτων, υπάρχει προσωπικό που έρχεται μαζί. Να ήταν μόνο αυτό! Στο χιονοδρομικό κέντρο στο Καρακόλι, υπάρχουν δύο τεράστιες πίστες σκι που βρίσκοντα σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και 1.520 αντίστοιχα. Σκέψου ότι μπορείς να ανέβεις στο τελεφερίκ και να δεις το «ψηλά» από «ψηλότερα». Άλλες δραστηριότητες που απευθύνονται σε πιο έμπειρους των extreme sports, είναι η κατάβαση του ποταμού Μετσοβίτικου και η διαδρομή που περιβάλλει τον ποταμό Αώο (διαδρομή με πολύ πράσινο) που είναι ιδανική για mountain bike.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ