Κι όμως η Άγκελα Μέρκελ έκανε σήμερα το εμβόλιο της AstraZeneca με μεγάλη χαρά - Α' δόση και πιστοποιητικό (φωτό)

Αυτό είναι το πιστοποιητικό της.

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Die Welt».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι η 66χρονη Καγκελάριος επρόκειτο να εμβολιαστεί «σύντομα», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ημέρα.

Με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο δεν χορηγείται πλέον σε άτομα κάτω των 60 ετών στην Γερμανία, είναι γνωστό ότι έχουν εμβολιαστεί ήδη ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο εκπρόσωπος του SPD για θέματα Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ και ο Πρωθυπουργός της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν.

Οπως αναφέρει η tagesspiegel, η Μέρκελ είναι άνω των 60 ετών και ως εκ τούτου ανήκει στην ηλικιακή ομάδα που λαμβάνει το AstraZeneca.

«Είμαι χαρούμενη που έλαβα το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού και όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί. Ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε η Μέρκελ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ