Ο θρήνος της Βασίλισσας στα μάτια της: Η Ελισάβετ με βλέμμα οδύνης συνόδευσε τον άντρα της στην τελευταία του κατοικία (φωτό & βίντεο)

Πέρασε μαζί του πάνω από 70 χρόνια

Προς την τελευταία του κατοικία συνόδευσε σήμερα, βαθιά συγκινημένη, η βασίλισσα Ελισάβετ τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Το φέρετρο με την σορό του τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover που σχεδίασε ο ίδιος. Το αυτοκίνητο ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

 

 

 

 

 

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 95 της χρόνια, η βασίλισσα αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε σύμφωνα με τα δικά της λόγια η «δύναμη» και το «στήριγμά» της.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

 

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό η Βρετανίδα μονάρχης κάθισε μόνη της μέσα στην εκκλησία.  Ντυμένη στα μαύρα - όπως αρμόζει άλλωστε στην περίσταση - στάθηκε στωϊκή και αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της σύζυγο με τον οποίο πέρασε μαζί 73 χρόνια χρόνια.

 

 

 

 

 

Η θλίψη ήταν εμφανής στο βλέμμα της ενώ σε κάποιο σημείο δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την συγκίνησή της και σκούπισε τα δάκρυά της, λέγοντας του το τελευταίο αντίο.

Αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο για την βασίλισσα , που ακολουθεί πάντα το πρωτόκολλο και είναι μετρημένη στις αντιδράσεις της. Όμως ο Φίλιππος δεν ήταν για εκείνη μόνο ένας πρίγκιπας αλλά ο έρωτας της ζωής της και ο συνοδοιπόρος της.

Μάλιστα άφησε πάνω στο φέρετρό του και ένα χειρόγραφο γράμμα το οποίο υπέγραψε με το χαϊδευτικό "Lilibeth", ένα όνομα που της έμεινε από την παιδική της ηλικία και το οποίο χρησιμοποιούσαν τα κοντινά της πρόσωπα.

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην κηδεία έδειξαν ωστόσο και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William ήταν βουρκωμένοι, ενώ χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του πρίγκιπα Καρόλου που είπε σκυρθωπός το τελευταίο αντίο στον πατέρα του.

 

 

 

 

Το φέρετρο του πτίγκιπα Φίλιππου ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μάουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του Οίκου της Δανίας.

Ηταν στολισμένο με το μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που τοποθέτησε η βασίλισσα. Μαζί και το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ