Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί λαχταριστές φωλιές από ινδοκάρυδο

Υπέροχο γλυκό για το Πάσχα 

Συστατικά

  • 4 ασπράδια

  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • κουφέτα, πολύχρωμα, σοκολάτας, για το σερβίρισμα
  • dulce de leche, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150o C στον αέρα.

  • Βουτυρώνουμε ελαφρά 2 ειδικές θήκες για muffin 6 θέσεων και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο σε δόσεις. Οσο προσθέτουμε το ινδοκάρυδο τόσο θα σφίγγει το μείγμα και ίσως χρειαστεί να φορέσουμε γάντια για να συνεχίσουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε θήκη. Πιέζουμε με τα χέρια μας το κέντρο του μείγματος ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρό βαθούλωμα.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι φωλίτσες.
  • Αφαιρούμε τις θήκες από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε με προσοχή τις φωλιές από τις θήκες και γεμίζουμε με τη λευκή κουβερτούρα.
  • Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φωλιάς τα πολύχρωμα κουφέτα σοκολάτας και σερβίρουμε με dulce de leche.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ