Στην Ολλανδία το πρώτο 3D εκτυπωμένο σπίτι της Ευρώπης! Ήταν έτοιμο μέσα σε 120 ώρες και το ενοίκιο είναι στα 800 ευρώ (βίντεο)

Μετακόμισε σε αυτό ένα ζευγάρι Ολλανδών

Ένα ζευγάρι Ολλανδών μετακόμισε στο πρώτο σπίτι που κατασκευάστηκε από 3D εκτυπωτή στην Ευρώπη, μια μέθοδος που μπορεί να αλλάξει πολλά στο μέλλον.

Το σπίτι της Elize Lutz και του Harrie Dekker είναι 94 τ.μ και βρίσκεται στο Eindhoven της Ολλανδίας. Πρόκειται για ένα bungalow με δύο δωμάτια και μοιάζει σαν ένας βράχος με παράθυρα.

Παρόλου που μοιάζει να «δένει» με το περιβάλλον το σπίτι αυτό κατασκευάστηκε σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, σύμφωνα με την the sun.

«Η μορφή του είναι ασυνήθιστη και όταν το είδα μου θύμισε κάτι που ήξερες όταν ήσουν  μικρός» είπε η Elize για το bungalow που θα νοικιάσει τώρα το σπίτι για 800 ευρώ το εξάμηνο.

«Σου δίνει την αίσθηση ενός καταφυγίου, νιώθεις ασφαλής» πρόσθεσε η γυναίκα.

Μπορεί να χτιστεί μέσα σε πέντε μέρες και στο μέλλον τέτοιες κατοικίες θα πληθύνουν στην Ολλανδία που προσπαθεί να βρει τρόπους να χωρέσει τον αυξανόμενο πληθυσμό της.

 Το σπίτι αυτό «είναι το πρώτο που ενέκριναν οι τοπικές Αρχές, αλλά και το πρώτο που κατοικείται από άτομα, που πληρώνουν για να ζήσουν σ’ αυτό», δήλωσε ο Bas Huysmans, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Weber Benelux.

 «Συνολικά χρειαστήκαμε 120 ώρες για να το εκτυπώσουμε, αλλά αν δεν κάναμε διαλείμματα η διαδικασία θα έπαιρνε μόλις πέντε ημέρες, αφού ο 3D εκτυπωτής δεν χρειάζεται να σταματήσει για να ξεκουραστεί, να φάει ή να κοιμηθεί», συμπλήρωσε.

Το σπίτι δημιουργήθηκε μέσα από το Project Milestone, μια συνεργασία μεταξύ του Eindhoven's Technical University και κατασκευαστικών εταιρειών.

Το bungalow αποτελείται από 24 στοιχεία από σκυρόδεμα, τα οποία εκτυπώνονται από μια μηχανή που ψεκάζει το ένα στρώμα σκυροδέματος πάνω στο άλλο προτού προστεθούν οι τελευταίες πινελιές, συμπεριλαμβανομένης μιας οροφής. Τα στρώματα προσδίδουν μια ραβδωτή υφή στους τοίχους του σπιτιού τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ