Για 1,34 εκ. ευρώ πουλήθηκε η τιάρα του Οίκου της Σαβοΐας - Ένα αριστούργημα από διαμάντια και μαργαριτάρια με ιστορική αξία (φώτο)

Η μεγαλοπρεπής τιάρα που μπορεί να μετατραπεί και σε κολιέ είναι διακοσμημένη με διαμάντια και έντεκα ελαφρώς μπαρόκ σταγόνες σε σχήμα φυσικού μαργαριταριού

Την Τρίτη 11 Μαΐου, πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby's της Γενεύης μία υπέροχη τιάρα με διαμάντια και μαργαριτάρια που ανήκε στον Οίκο της Σαβοΐας.

Το ιστορικό κόσμημα πουλήθηκε για 1.472 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ή 1,34 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με το AFP,  την πολύτιμη τιάρα αγόρασε ένας Ασιάτης συλλέκτης.

 

 

Η μεγαλοπρεπής τιάρα που μπορεί να μετατραπεί και σε κολιέ είναι διακοσμημένη με διαμάντια και έντεκα ελαφρώς μπαρόκ σταγόνες σε σχήμα φυσικού μαργαριταριού.

Δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τον οίκο κοσμημάτων, Musy Padre & Figli από το Τορίνο, επίσημο προμηθευτή του βασιλικού Οίκου της Σαβοΐας.

Εκτός από τα πολύτιμα διαμάντια και μαργαριτάρια που διαθέτει και το περίτεχνο σχέδιο, η τιάρα έχει μια σπουδαία ιστορία που δικαιολογεί την υψηλή τιμή που έπιασε.

Credits Sotheby's Geneva 

«Προσφέρθηκε στη Maria Vittoria dal Pozzo το 1867 ως γαμήλιο δώρο με την ευκαιρία του γάμου της με τον πρίγκιπα Αμεντέο της Σαβοΐας,  Δούκα της Αόστα, που αργότερα εξελέγη βασιλιάς της Ισπανίας ως Amadeo I (1870-1873)»,  εξήγησε, πριν από την πώληση, η Stéphane Bern στους συντάκτες της Paris Match.

Η πολύτιμη τιάρα έμεινε στον Οίκο της Σαβοΐας, για 150 χρόνια. 

Τη φόρεσε η Μαρία Γκαμπριέλα της Σαβοΐας κόρη του βασιλιά  Ουμβέρτου Β΄ της Ιταλίας, και της Μαρίας Ιωσηφίνας, Πριγκίπισσας  του Βελγίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ