Ποια ήταν η σχεδιάστρια του εμβληματικού κόκκινου maxi φορέματος στο Pretty Woman - Πόσες & ποιες αρνήθηκαν τον ρόλο της 22χρονης Julia Roberts

Αρχικά η ταινία προοριζόταν να είναι ένα σκοτεινό δράμα.

H Τζούλια Ρόμπερτς εγινε αστέρι του Χόλυγουντ όταν πρωταγωνίστησε το 1990 στη ρομαντική κομεντί Pretty Woman, μια ταινία με συνολικές εισπράξεις 464 εκατομμύρια δολάρια.

Αφού βραβεύτηκε με Χρυσές Σφαίρες και έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ, κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Έριν Μπρόκοβιτς (Erin Brockovich) το 2000.

 

 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Βίβιαν Γουόρντ, μιας πόρνης πολυτελείας στο Χόλιγουντ, που προσλαμβάνεται από τον Έντουαρντ Λούις, έναν πλούσιο επιχειρηματία, ως συνοδός του σε διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

 

 

Αρχικά η ταινία προοριζόταν να είναι ένα σκοτεινό δράμα με θέμα την πορνεία στο Λος Άντζελες, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ρομαντική κωμωδία με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

 

 

 

 

 

Κάστινγκ

Το κάστινγκ του Pretty Woman ήταν μια μεγάλη διαδικασία. Ο Γκάρυ Μάρσαλ αρχικά ήθελε τον Κρίστοφερ Ριβ για το ρόλο του Έντουαρντ και ο Αλ Πατσίνο απέρριψε το ρόλο. Ο Πατσίνο μάλιστα έκανε και δοκιμαστικό με τη Ρόμπερτς πριν αποφασίσει να μη δεχτεί να παίξει. Έτσι ο ρόλος κατέληξε στον Ρίτσαρντ Γκιρ.

 

 

Η Τζούλια Ρόμπερτς δεν ήταν η αρχική επιλογή για το ρόλο της Βίβιαν και το στούντιο δεν την ήθελε. Ο Μάρσαλ ήθελε την Κάρεν Άλλεν. Όταν τον απέρριψε, ο ρόλος προτάθηκε στη Μόλι Ρίνγκγουολντ, η οποία δεν τον δέχτηκε επειδή δεν ένιωθε άνετα με το περιεχόμενο του σεναρίου και δεν ήθελε να παίξει μία πόρνη. Αργότερα σε συνεντεύξεις της, δήλωσε μετανιωμένη για την επιλογή της. Η Γουϊνόνα Ράιντερ έκανε δοκιμαστικό αλλά θεωρήθηκε πολύ νέα για το ρόλο. Η Τζένιφερ Κόνελι δεν πήρε το ρόλο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

 

 

Η Μεγκ Ράιαν, την οποία ήθελε πολύ ο Μάρσαλ, απέρριψε το ρόλο. Το ίδιο έκανε και η Μισέλ Φάιφερ επειδή δεν της άρεσε ο "τόνος" του σεναρίου. Η Ντάρυλ Χάνα είπε όχι επειδή θεωρούσε ότι ο ρόλος ήταν εξευτελιστικός προς τις γυναίκες. Η Τζένιφερ Τζέισον Λι έκανε δοκιμαστικό αλλά αργότερα απέρριψε το ρόλο γιατί βρήκε το σενάριο σεξιστικό.[ Τότε ήρθε η σειρά της 22χρονης σχετικά άγνωστης τότε Τζούλια Ρόμπερτς.

To φόρεμα που φόρεσε η Tζούλια Ρόμπερτς στην ταινία σχεδιάστηκε από την Marilyn Vance αναφέρει η vogue.fr.

 

 

Ήταν η πρώτη γυναίκα ενδυματολόγος σε ταινίες δράσης όπως τα 48 hours, Die Hard 1 & 2, Predator 1 & 2, GI Jane. Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία καθώς και υποψηφιότητες σε διοργανώσεις όπως τα Όσκαρ και τα BAFTA.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ