Εμβληματική Καρυάτιδα η μεγάλη μας ηθοποιός Κόρα Καρβούνη: Το project που εντυπωσιάζει διεθνώς (φωτό)

Η λέξη Καρυάτις στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Κόρη από τις Καρυές, μια πόλη κοντά στην Σπάρτη

Ένα εντυπωσιακό project που εντυπωσιάζει διεθνώς «έφερε» η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που «μεταμόρφωσε» σε Καρυάτιδες και σε άλλα περίφημα αγάλματα γνωστούς ηθοποιούς, ανάμεσά τους και η Κόρα Καρβούνη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού(21 Μαΐου), μαζί με την εταιρεία παραγωγής Aikor productions και το περιοδικό Koita magazine, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη και την συμμετοχή μιας πλειάδας καταξιωμένων καλλιτεχνών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora (@korakarvouni)

Δημιούργησαν λοιπόν μία σιωπηλή διαμαρτυρία, το #SETMEFREECAMPAIGN , δηλώνοντας την επιθυμία και την ανάγκη της επιστροφής των των σπουδαίων γλυπτών και μαρμάρων της Ελλάδος.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που συμμετείχαν βλέπουμε τους: Αϊβάζης Γιάννης, Γουλιώτη Στεφανία, Δούκα Ζέτα, Δούνια Νόνη,  Κακούρης Λεωνίδας, Καρβούνη Κόρα, Κορινθίου Μαρία, Κουλουκάκου Αντιγόνη, Κουρή Νεφέλη, Ναυπλιώτου Μαρία, Νούσιας Τάσος, Παπαφωτίου Μαρία και Ρώτας Ρένος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora (@korakarvouni)

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πίσω από την «μεταμφίεση» κρύβεται ένας άνθρωπος και όχι κάποιο άγαλμα λαξευμένο από πέτρα.

 

«Καρυάτις ονομάζεται το γλυπτό που έχει γυναικεία μορφή και χρησιμεύει στην στήριξη κτιρίων. Η λέξη Καρυάτις στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Κόρη από τις Καρυές, μια πόλη κοντά στην Σπάρτη. Είναι μια παραλλαγή της Κόρης και χρησιμοποιείται στην αρχιτεκτονική αντί για κίονες ως διακοσμητικό στήριγμα σε πύλες, προσόψεις,σκεπές. Το αντίστοιχο αρχιτεκτονικό στοιχείο που έχει ανδρική μορφή ονομάζεται Άτλας» διαβάζουμε παράλληλα στο ποστ που αναδημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram η  Κόρα Καρβούνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ