Ο Γιάννης Λουκάκος μας κακομαθαίνει υπέροχη Amatriciana μακαρονάδα - Φοβερή γεύση

Θα τρελαθούν όλοι μόλις την δοκιμάσουν... 

ΥΛΙΚΑ

Για την Amatriciana

  • 400 γρ. bucatini
  • νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 500 γρ. σάλτσα Amatriciana
  • 100 γρ. λίπος από το σοτάρισμα του Guanciale
  • 15 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 70 γρ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • Guanciale σοταρισμένο

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ.Guanciale
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, χτυπημένη στο μπλέντερ
  • 160 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 11 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. πιπεριά τσίλι, σε φέτες
  • αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΣΠΑΓΓΕΤΙ
  • ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
  • ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ
  • Guanciale (Γκουαντσάλε)
  • ΠΙΠΕΡΙ
  • ΣΚΟΡΔΟ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Amatriciana

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη σάλτσα Amatriciana και λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα  ζυμαρικά και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη σάλτσα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μισές ποσότητες από τα δύο τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν μέσα στη σάλτσα.  Προσθέτουμε πιπέρι, δοκιμάζουμε τη γεύση και εάν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με το τραγανό guanciale και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.

Για τη σάλτσα Amatriciana (για 500γρ.)

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το guanciale με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το guanciale και φροντίζουμε να καβουρδιστεί από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα ώστε να γίνει ελαφρώς τραγανό στο εξωτερικό του και πολύ μαλακό στο εσωτερικό. Μόλις σοταριστεί το guanciale αφαιρούμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ με απορροφητικό χαρτί και το διατηρούμε σε ένα ζεστό σημείο για το τελείωμα των ζυμαρικών. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ιδρώνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου μία ώρα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και διορθώνουμε τη γεύση σύμφωνα με το

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ