21 vintage κλικς της Regina Relang από τα 50ς: Όταν φωτογράφιζε μοντέλα της εποχής με haute couture δημιουργίες της Schiaparelli & του Givenchy

Άρχισε να εργάζεται για τη Vogue το 1938

Γεννημένη το 1906 στη Στουτγκάρδη, η Γερμανίδα φωτογράφος μόδας και φωτορεπόρτερ Regina Relang άρχισε να εργάζεται για τη Vogue το 1938, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στη γαλλική, αμερικανική και βρετανική έκδοση.

Και η Vogue δεν ήταν το μόνο γνωστό περιοδικό που «φιλοξένησε» στις σελίδες του την δουλειά της αφού στον μακρύ κατάλογο βρίσκουμε επίσης τα Die Dame, Madame , Harper’s Bazaar, Film und Frau και Constanze.

Jacqueline Marsel in finely plisséd dress opened into a cocoon, by Elsa Schiaparelli, photo by Regina Relang, Paris, 1951

Κατά την διάρκεια της καριέρας της φωτογράφισε τα μοντέλα της εποχής με haute couture δημιουργίες των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας, όπως ο Christian Dior, ο Pierre Cardin, ο Yves Saint-Laurent, η Elsa Elsa Schiaparelli και ο Givenchy.

‘Zemire’ modeled by Dior house model Renée Breton, Paris, photograph by Regina Relang, 1954

Όπως αναφέρει το vintage.es που παρουσιάζει και τις vintage εικόνες της Relang από την δεκαετία του 50, οι  φωτογραφίες της είναι γνωστές για την κομψότητα, τη λάμψη και τις έντονες αντιθέσεις.

Gisela Ebel in dress by Heinz Schulze-Varell, photo by Regina Relang, Munich, 1950

Stella Tenbrook in suit by Jacques Fath, photo by Regina Relang, Paris, 1953

Model in full-skirted flounced petal-dress by Capucci, photo by Regina Relang, 1955

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW​​​​​​​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ