Ότι πιο λαχταριστό έχετε δοκιμάσει από τον Γιάννη Λουκάκο - Crispy chicken burger που θα σας πάρει το μυαλό

Πρέπει να το δοκιμάσετε... 

ΥΛΙΚΑ

Για πιάτο

  • ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
  • 850 γρ. κοτόπουλο στήθος πανέ
  • 200 γρ. σαλάτα λάχανο
  • 460 γρ. πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
  • αγγούρι τουρσί

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850 γρ.)

  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάρους περίπου 60 γρ.
  • 110 γρ. πάνκο (ή τριμμένο ψωμί του τοστ)
  • 110 γρ. δημητριακά corn flakes
  • 200 γρ. ασπράδια αυγού
  • 110 γρ. αλεύρι

Για τη σαλάτα coleslaw (για 200 γρ.)

  • 100 γρ. λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο
  • 50 γρ.  λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
  • 25 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε λεπτά στικς
  • 25 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Για την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού (για 460 γρ.)

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 30 γρ. sweet chilli sauce
  • 100 γρ. αγγούρι τουρσί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ
  • ΛΑΧΑΝΟ
  • ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για πιάτο

Σε ένα μπολ τοποθετούμε σαλάτα coleslaw και μαρινάρουμε με λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού. Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε τη μισή σάλτσα γιαουρτιού και καλύπτουμε με τη μαριναρισμένη σαλάτα λάχανο. Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο πανέ, την υπόλοιπη σάλτσα γιαουρτιού και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850 γρ.)

Αλατίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι  με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα του πάνκο, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για τη σαλάτα coleslaw (για 200 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Για την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού (για 460 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ