Χιόνι στη Βραζιλία μετά από 64 χρόνια: Ντύθηκαν στα «λευκά» πόλεις που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ να χιονίζει - Εντυπωσιακές φώτο και βίντεο

Ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές 

Τις τελευταίες ημέρες το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με εικόνες από τη Βραζιλία, όπου ένα σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα δεκάδες πόλεις να έχουν ντυθεί στα «λευκά».

Το φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, καθώς πρόκειται για μία κακοκαιρία που είχε να «χτυπήσει» εδώ και 64 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που έπληξε τη χώρα ήταν το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μέτρα χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρσία Climatempo, τουλάχιστον σε 43 πόλεις εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

«Είμαι 62 ετών και ουδέποτε είδα χιόνι στη ζωή μου», ανέφερε ο οδηγός φορτηγού Ιοντόρ Γκονκάλβες Μάρκες από το Καμπάρα ντο Σουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo. Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι απερίγραπτο να βλέπεις την ομορφιά της Φύσης».

Παρά το γεγονός ότι το ασυνήθιστο για τη Βραζιλία καιρικό φαινόμενο έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαύσουν παιχνίδια στο χιόνι, ειδικοί εκτιμούν, σύμφωνα με το Reuters, πως ο παγετός μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, που αποτελούν σημαντικό εξαγωγικό τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και ίσως σχηματιστεί πάγος στις πολιτείες του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, του Σάο Πάολο, του Μίνας Ζεράις και του Γκόιας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ