Αστεροσκοπείο: Ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο - πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες - Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτες)

Θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και αναμένεται να φτάσει έως τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.

Χάρτες: meteo.gr

Πιο αναλυτικά, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, σε Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Νότια Κρήτη και κατα τόπους σε Αττική, Εύβοια, Μεσηνία, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία και Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

Οι άνεμοι τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι άνεμοι τις επόμενες ώρες μέχρι και τις 03:00 του Σαββάτου 7 Αυγούστου, στη κεντρική και νότια χώρα θα διατηρηθούν σε παρόμοια επίπεδα απο βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και ριπές έως 50-60 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως σε περιοχές του Σαρωνικού και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου (Γράφημα 1). Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε βορειοανατολικούς με εντάσεις 2-4 μποφόρ και ριπές στα 40-60 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως στην νοτιοανατολική Αττική και τη νότια Εύβοια.

Χάρτες: meteo.gr

Στην Αττική έως τις 03:00 του Σαββάτου 7 Αυγούστου οι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν στα 2-4 μποφόρ και ριπές έως 40-50 χιολιόμετρα την ώρα στα δυτικά και έως 30-40 χιλιόμετρα την ώρα στα υπόλοιπα τμήματα (Γράφημα 3). Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου έως τις 09:00 αναμένεται στροφή των ανέμων σε βόρειους - βορειοανατολικούς στα 3-4 μποφόρ και ριπές έως 40-50 χιλιόμετρα την ώρα στα ανατολικά και νότια τμήματα και έως 30-40 χιλιόμετρα την ώρα στα υπόλοιπα τμήματα 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ