Ντίνα Νικολάoυ: Τα πιο νόστιμα vegan μπισκότα με αμύγδαλο και ταχίνι – Χωρίς γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη

Εύκολα και γρήγορα, ό, τι πρέπει για ένα υγιεινό σπιτικό snack

ΥΛΙΚΑ
  • 230 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 130 γρ. μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • ΒΗΜΑ 1
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου.
  • ΒΗΜΑ 2
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ταχίνι, το μέλι, το αλάτι και τη βανίλια και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα 15 λεπτά να κρυώσει.
  • ΒΗΜΑ 3
    Σε ένα μπολ βάζω την πούδρα αμυγδάλου. Προσθέτω το μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύω. Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα τοποθετώ στη λαμαρίνα. Πιέζω λίγο για να γίνουν πιο πλατιά και πασπαλίζω με λίγα ψιλοκομμένα φυστίκια. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και τα αφήνω για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ