Story of the day: «Τρελός» καθηγητής σχεδιάζει στον μαυροπίνακα ολόκληρα μαθηματικά συστήματα ή σκελετούς με τρομακτικές λεπτομέρειες, σαν κομπιούτερ (φωτό)

Είναι εδναιφέρον ότι ο Zhong Quanbin δεν διδάσκει ανθρώπινη ανατομία!

Ο Zhong Quanbin, ένας νεαρός δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Shude της Ταϊβάν, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου χάρη στα απίστευτα λεπτομερή σχέδια που κάνει στον μαυροπίνακα.

Χρησιμοποιώντας μόνο έναν χάρακα και κιμωλία, μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά μαθηματικά συστήματα και σκελετούς. Από λεπτομερείς απεικονίσεις ολόκληρης της δομής του ανθρώπινου σκελετού έως μεμονωμένα όργανα όπως το ανθρώπινο μάτι που βλέπουμε από διάφορες γωνίες.

Είναι σαφές ότι ο νεαρός καθηγητής έχει μια πολύ καλή κατανόηση της ανθρώπινης ανατομίας, καθώς και ένα έμφυτο ταλέντο στο σχέδιο. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει τον έχει κάνει διάσημο στα social media, σε αρκετές ασιατικές χώρες.

Photo: Zhong Quanbin/Facebook

Photo: Zhong Quanbin/Facebook

Είναι ενδιαφέρον, ότι παρόλο που τα περισσότερα λεπτομερή έργα τέχνης του επικεντρώνονται στο ανθρώπινο σώμα, ο Zhong Quanbin δεν διδάσκει ανθρώπινη ανατομία.

Σύμφωνα με το  odditycentral.com διδάσκει εικονογραφήσεις Ανατομίας και Δεξιότητες Σχεδίασης στο Τμήμα Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας, στο Πανεπιστήμιο Shute, και είναι τόσο καλός στη δουλειά του που του ανατέθηκε από αρκετές ιατρικές σχολές, τόσο στην Ταϊβάν όσο και στην Κίνα ή την Ιαπωνία, να διδάξει στους μαθητές τους πώς να σχεδιάσουν το ανθρώπινο σώμα.

«Οι μαθητές, που σπουδάζουν σε αυτόν τον τομέα, δεν μπορούν να μάθουν διαβάζοντας μόνο από τις εικόνες στα βιβλία. Αντ 'αυτού, μαθαίνουμε σχεδιάζοντας κάτι. Στα μαθήματά μου, οι μαθητές πρέπει να ζωγραφίσουν αυτό που επιδεικνύω στον πίνακα» λέει ο ίδιος.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ