Ο πρίγκιπας Γαβριήλ του Βελγίου έκλεισε τα 18 - Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή του όμορφου νεαρού που ποτέ δεν θα γίνει βασιλιάς

O νεαρός πρίγκιπας θα κάνει σπουδές στην Αγγλία 

Αυτή την Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021,  ο πρίγκιπας Γαβριήλ του Βελγίου έκλεισε τα 18, και το παλάτι ανακοίνωσε ότι  πρόκειται  να σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα social Media αναρτήθηκε  ένα πορτρέτο του δεύτερου από τα τέσσερα παιδιά του βασιλιά των Βελγίων Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης και μια φωτογραφία όπου είναι παρέα με τον πατέρα του.

 

 

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Γαβριήλ απέκτησε όπως είχε προγραμματιστεί, το δικό του διεθνές απολυτήριο μετά από δύο χρόνια σπουδών στα αγγλικά στο International School of Brussels.

 

 

Με αυτό  το πολύτιμο εφόδιο στην τσέπη του, πρόκειται να πετάξει στην Αγγλία.

 

 

«Από τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσει προπαρασκευαστική εκπαίδευση στο National Mathematics & Science College στο Warwickshire.

 

 

Αυτό το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και απευθύνεται σε μαθητές που προετοιμάζονται για ακαδημαϊκή κατάρτιση σε ένα από αυτά τα θέματα », διευκρινίζεται από το παλάτι, σύμφωνα με την Paris. Match.

 

 

Ο διευθυντής αυτού του ανώτερου σχολείου  δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα  "Het Nieuwsblad"ότι ο πρίγκιπας Γαβριήλ «είχε δείξει το πάθος του και την ικανότητά του για την επιστήμη». «Θα μπει σε ένα περιβάλλον όπου οι παθιασμένοι και ταλαντούχοι νέοι μαθηματικοί και επιστήμονες ζουν και εργάζονται μαζί. Είμαστε ένα μικρό εξειδικευμένο κολέγιο με 60 έως 70 μαθητές από 25 διαφορετικές εθνικότητες », εξήγησε.

 

 

«Όμορφες στιγμές» της ζωής του

 

 

Το παλάτι  του Βελγίου είχε δημοσιεύσει, δύο ώρες νωρίτερα, ένα άλλο μήνυμα σχετικά με τα 18α γενέθλια του μεγαλύτερου από τους δύο γιους του βασιλικού ζεύγους.

 

 

 

 

Αυτό συνίστατο στο να ξεδιπλώσει τα 18 του χρόνια σε δέκα φωτογραφίες που είναι τόσες πολλές «όμορφες στιγμές» της ζωής του, διευκρίνισε το Παλάτι.

 

 

 

 

Ο Πρίγκιπας Γαβριήλ του Βελγίου είναι το δεύτερο παιδί του βασιλιά Φιλίππου και της Βασίλισσας Ματθίλδης.

 

 

Σήμερα είναι ο δεύτερος στη σειρά του θρόνου του Βελγίου μετά τη μεγαλύτερη αδελφή του Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ