6+1 διαφορετικά είδη αγκαλιάς: Κρατήστε σφιχτά αυτούς που αγαπάτε - κάνει καλό στην υγεία!

Μπορούμε να δείξουμε τα συναισθήματά μας μέσα από μια αγκαλιά

Ξεκινάμε τη ζωή μας με μια αγκαλιά κι αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσουμε και τη ζωή μας με μια αγκαλιά.

Αν έχουμε υπάρξει τυχεροί, μας έχουνε αγκαλιάσει και έχουμε αγκαλιάσει πολλές φορές στη ζωή μας. Επομένως, όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αγκαλιάσουμε κάποιον, ερωτικά, τρυφερά, δοτικά, απόλυτα, ψυχρά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αγκαλιές κάνουν καλό στην υγεία. Μειώνουν το άγχος και το στρες, χαλαρώνουν, ηρεμούν, μας κάνουν να αισθανόμαστε σημαντικοί. Μπορούμε να δείξουμε τα συναισθήματά μας μέσα από μια αγκαλιά.

Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται έχουν λιγότερα προβλήματα στη σχέση τους, και λιγότερο στρες. Ας δούμε όμως κάποια βασικά είδη αγκαλιάς που όλοι θα αναγνωρίσουμε.

Η σφιχτή αγκαλιά.

Είναι αυτή η αγκαλιά που σου κόβει την ανάσα, που με λίγη δύναμη ακόμα νιώθεις ότι θα σπάσουν τα πλευρά σου. Πόση αγάπη και ανάγκη κρύβει αυτή η αγκαλιά. Ο άλλος φωνάζει ότι σε χρειάζεται και ότι του λείπεις όταν φεύγεις. Είναι το είδος της αγκαλιάς που όλοι θέλουμε.

Η αγκαλιά αρκούδα.

Είναι η αγκαλιά που τα μπράτσα του άλλου τυλίγονται γύρω σου σαν να θέλουν κυριολεκτικά να σε τυλίξουν. Είναι η αγκαλιά που φωνάζει «θέλω να σε προστατέψω». Είναι η αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά που σε κάνει να νιώθεις απόλυτα προστατευμένος, σαν σε απάνεμο λιμάνι. Είναι η αγκαλιά που είναι με φίλους ή συγγενείς αλλά και με τον ερωτικό μας σύντροφο. Εκπέμπει τόση τρυφερότητα και προστασία.

Η αγκαλιά πλάι–πλάι.

Είναι η αγκαλιά που κάνουμε όταν βγάζουμε φωτογραφίες με φίλους. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να χωρέσουμε στο πλάνο. Είναι η αγκαλιά των φίλων. Δείχνει φιλικό ενδιαφέρον και άνεση. Είναι για τους φίλους ή τους γνωστούς που έχετε καιρό να δείτε. Δε περιέχει συνήθως ερωτικό ενδιαφέρον.

Η αγκαλιά από πίσω.

Είναι μια πολύ αγαπησιάρικη αγκαλιά. Νιώθεις απόλυτα προστατευμένος και χαλαρός. Όσοι έχετε δεχτεί τέτοιες αγκαλίτσες, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Εάν την δέχεστε συνήθως από τον σύντροφό σας και σας φιλάει και τρυφερά στο κεφάλι, τότε είστε πολύ τυχερές. Είναι τόσο χαλαρή αγκαλιά, παρόλο που δε μπορείτε να δείτε εξαρχής ποιος είναι ή δεν το βλέπετε στα μάτια.

Η διπλωματική αγκαλιά.

Είναι η αγκαλιά όπου πλησιάζονται ή αγγίζονται μόνο το πάνω μέρος των σωμάτων. Είναι η αγκαλιά των πολιτικών ή των συμπεθέρων. Είναι κάτι σαν τα φιλιά στον αέρα που δίνουν οι άσπονδες φίλες. Δίνονται απλά για να δίνονται, χωρίς να κρύβουν κάποιο βαθύ συναίσθημα.

Η αγκαλιά κοιτώντας στα μάτια.

Είναι η αγκαλιά των ζευγαριών που κοιτιούνται στα μάτια με τις ώρες. Είναι ως επί το πλείστο ερωτική αγκαλιά καθώς προϋποθέτει πλήρη σωματική επαφή και επικοινωνία με τα έντονα βλέμματα. Όταν περνάς τόση ώρα κοιτώντας τον άλλο στα μάτια, φτάνεις μέχρι την ψυχή του. Είναι η αγκαλιά που ξεγυμνώνει ο ένας τον άλλο με τα μάτια, γράφει η Ιωάννα Ελ Σοκάρυ στο tsemperlidou.gr.

Η αγκαλιά γυροβολιά.

Είναι η αγκαλιά του πρώτου καιρού μιας σχέσης, αυτή που παρουσιάζουν οι ταινίες. Όταν τρέχει ο ένας εραστής προς τον άλλο και πλησιάζονται είναι τόση η ανάγκη τους να αγκαλιαστούν που κυριολεκτικά πηδάνε ο ένας πάνω στον άλλο και εκείνος γυρνάει στον αέρα την κοπέλα γελώντας. Είναι και η αγκαλιά που κάνουν πολλοί γονείς με τα μικρά παιδιά τους που τρέχουν και πηδάνε πάνω τους τυλίγοντας τα πόδια τους στη μέση τους και γελώντας. Είναι μια αγκαλιά που δείχνει έντονα συναισθήματα, αγάπη και άνεση.

Υπάρχουν πολλές αγκαλιές ακόμα, ανάλογα με τα μέρη που εμπλέκονται και τους δεσμούς που τους συνδέουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αγκαλιές μπορεί να είναι θεραπευτικές, είναι σημαντικές, δείχνουν συναισθήματα. Και όσο κι αν οι εποχές τις έχουνε κάνει «επικίνδυνες» ή «ριψοκίνδυνες» δεν παύουν να είναι απαραίτητες και να σημαίνουν τόσα μα τόσα πολλά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ