Κοκκινιστό μοσχάρι με κολοκυθάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πώς θα το μαγειρέψουμε για να γίνει πιο ελαφρύ & νόστιμο

Παλαιότερα, συνήθιζαν σε αυτό το φαγητό, να τηγανίζουν χωριστά τις πατάτες και τα κολοκύθια και να τα προσθέτουν μετά στο κοκκινιστό μοσχάρι, ο τρόπος που σας το δίνω, κάνει το φαγητό τόσοελαφρύ που δεν θα το πιστεύετε

Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
2 πατάτες
2 καρότα
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

Εκτέλεση

Για το μοσχαρι με κολοκυθακια,

συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια για το μοσχαρι με κολοκυθακια στην κατσαρόλα, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά.

Για τα λαχανικά

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια και τα πλένουμε. Κόβουμε τις πατάτες στα 4, τα καρότα σε χοντρές φέτες και αφήνουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα.

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια του μοσχαριού.
  • Ζεσταίνουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού στο καυτό λάδι, και τα ροδίζουμε ολόγυρα για λίγα λεπτά να κάνουν κρούστα.
  • Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 2΄-3΄.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα και τον πελτέ και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ελέγχουμε το κρέας αν έχει μαλακώσει και τότε προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα στο κοκκινιστό μοσχάρι.
  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους).
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια!
  • Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια πρέπει να μείνει με ελάχιστη, δεμένη σάλτσα.
  • Αφού βράσει το φαγητό, το αφήνουμε σκεπασμένο εκτός φωτιάς για 15′.

Το μοσχάρι με τα κολοκυθάκια σερβίρεται σε βαθύ πιάτο.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ