Ανέστης Βλάχος: Στα δικαστήρια οι συγγενείς για τη διαθήκη του αείμνηστου ηθοποιού - τι λέει ο εγγονός του για τη διαμάχη (βίντεο)

«Ποσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική»

«Θέλω ο μπαμπάς και η θεία μου να "κάτσουν σε ένα τραπέζι". Αν μου δινόταν η ευκαιρία να διαλέξω ανάμεσα σε υλικά αγαθά ή το όνομα «Ανέστης Βλάχος» θα επέλεγα το 2ο», δήλωσε ο συνονόματος εγγονός του Ανέστη Βλάχου, που μιλά για τη διαμάχη του πατέρα και της θείας του με αφορμή την περιουσία του αείμνηστου ηθοποιού.

Μιλώντας στο Happy Day ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι δύσκολη η απώλεια, είναι 40 ημέρες που χάσαμε τον παππού μου. Μου λείπουν οι συμβουλές του, η παρουσία του που ήταν υποστηρικτική σε κάθε βήμα της ζωής μου».

«Ο Ηρακλής Βλάχος δεν πίστευε ότι ο πατέρας 22-01-2019 Σύλλογος των Αθηναίων.Παρουσίαση ημερολογίου ΤΑΣΕΗ.Ανέστης Βλάχος με την κόρη του και την γυναίκα του

Αναφορικά με την διαμάχη σημείωσε ότι δεν θέλει να πάρει προσωπική θέση στο θέμα και ότι «δεν πρόκειται για δύο οικογένειες αλλά για μία. Χωρίζεται απλά στην οικογένεια που δημιουργήθηκε από τον πρώτο γάμο και στην οικογένεια που δημιουργήθηκε από τον δεύτερο γάμο.

Κοινός μας παράγοντας, ενωτικός, ήταν ο παππούς (...) Είναι προσωπικά ζητήματα που αφορούν τον πατέρα μου και τη θεία μου. Είναι δικά τους θέματα, θα τα λύσουν οι ίδιοι, με τον τρόπο που θα τους φωτίσει ο Θεός. Εμείς αυτό που προσευχόμαστε ως υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι να πρυτανεύσει η λογική».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «είναι ανθρώπινο όταν υπάρχει μια προστριβή, οι άνθρωποι να αποστασιοποιούνται. Αυτό μερικές φορές είναι καλό, άλλες είναι κακό. Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η λογική (...) Υπάρχει το σπίτι που διέμενε και κάποια αγροτεμάχια στον τόπο καταγωγής του. Νομίζω δεν είναι τόσο μεγάλο το ζήτημα. Ελπίζω να κάτσουν σε ένα τραπέζι γιατί έχουν το ίδιο αίμα και φυσικά ο άνθρωπος που έχει φύγει από τη ζωή θέλει να βλέπει τα παιδιά του μονιασμένα».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που μου είπε πολλές φορές και ο παππούς μου είναι ότι δεν δημιούργησε υλική περιουσία. Όμως σου παραδίδω ένα τίμιο όνομα, που οφείλεις να διαφυλάξεις. Αν μου δινόταν η επιλογή να διαλέξω ανάμεσα σε υλικά αγαθά ή το όνομα «Ανέστης Βλάχος, αυτό θα διάλεγα».

«Πλαστή η ιδιόχειρη διαθήκη» – Τι λέει ο δικηγόρος του γιού του Ανέστη Βλάχου

Πλαστή θεωρεί την ιδιόχειρη διαθήκη του Ανέστη Βλάχου που παρουσίασε η κόρη του μετά τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού, ο γιός του Ηρακλής, όπως τόνισε μέσω της εκπομπής MEGA Καλημέρα, ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου.

«Ο Ηρακλής Βλάχος δεν θέλει να προσβάλει τη μνήμη του πατέρα του με ότι επακολουθήσει» υπογράμμισε ο δικηγόρος του γιου του γνωστού ηθοποιού, κάνοντας λόγο ότι η διαθήκη είναι πλαστή.

«Όταν πέθανε ο Ανέστης Βλάχος προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την άλλη πλευρά. Σε μια από τις επικοινωνίες του εντολέα μου, η ετεροθαλής αδερφή του αποκάλυψε ότι υπάρχει ιδιόχειρη διαθήκη που γράφηκε το 2014 και αφήνεται το σύνολο της περιουσίας του σε εκείνη» ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου.

«Ο Ηρακλής Βλάχος δεν πίστευε ότι ο πατέρας του θα τον ξέχναγε στην διαθήκη. Πίστευε ότι θα συμπεριλάμβανε στην διαθήκη του, όχι τον ίδιο, αλλά τον γιό του, Ανέστη Βλάχο, με τον οποίο είχε άριστη σχέση. Ο ηθοποιός θεωρούσε δυνάμει διάδοχό του τον εγγονό του» υπογράμμισε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ