Θρήνος στον πολιτικό κόσμο: Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων αποχαιρετούν την Φώφη Γεννηματά

Σοκ προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Απεβίωσε σήμερα στις 12:04 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών .

Η 56χρονη πολιτικός για 14 ολόκληρα χρόνια πάλευε με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε. Πρίν δύο εβδομάδες εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ατελούς ειλεού.      

Είχε γράψει τότε: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Δείτε επίσης : Πέθανε η Φώφη Γεννηματά (βίντεο)

Όταν μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τον καρκίνο και τον χαμό τον γονιών της απο την ίδια ασθένεια

Η ίδια η Γεννηματά είχε πει σχετικά σε συνέντευξή της στα «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη το 2020:

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Παλεύαμε όλοι… Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους δύο ανθρώπους. Ήταν μαζί από 14 χρόνων. Ήταν μια ζωή μαζί, ο ένας για τον άλλον…» είχε αναφέρει.

«Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν περίπου ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Το έκρυβαν οι γυναίκες, δεν μιλούσαν. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε.

 

 

Μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε, να συνεχίσουμε με αγώνα, με προσπάθεια γιατί ποτέ δεν ξεφεύγεις πράγματι από αυτήν την ιστορία αλλά δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα, έχεις δικαιώματα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις (…) Πολύ περισσότερο από πριν (…)» είπε και συνέχισε:

«Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμη και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο της ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει, αυτό που είμαι σήμερα είναι γιατί έχω ζήσει αυτές τις στιγμές…

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου».

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Ανθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί της στον πολιτικό στίβο εξέφρασαν δημόσια τη βαθιά τους θλίψη. 

Αλέξης Τσίπρας 

''Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της''.

 

Αντώνης Σαμαράς 

''Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο''.

 

 

Ανδρέας Λοβέρδος

«Δεν έχω να πω κάτι. Ενημερώθηκε από τον Μανώλη Όθωνα, δεν έχω λόγια» ,δήλωσε συντετριμμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Mega.

Παύλος Χρηστίδης

«Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ήσουν το φωτεινό χαμόγελο που ακούμπησε την ψυχή μας, ο οδηγός μας στα δύσκολα, ο φάρος μας στα σκοτάδια , ο Άνθρωπός μας. Σ' ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε, για τα γέλια και τα ταξίδια μας.Ένα κομμάτι της καρδιάς μου φεύγει σήμερα», έγραψε στο Twitter ο Παύλος Χρηστίδης

 

 

Χάρης Καστανίδης

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας».

 

 

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Γενναία και αξιοπρεπής μέχρι τέλους. Παράδειγμα για κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπο που δίνει αυτήν την άνιση μάχη. Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 

 

Κώστας Μπακογιάννης

O δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έγραψε στο Instagram: «Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε».

Ντόρα Μπακογιάννη 

''Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της''.

 

 

Άδωνις Γεωργιάδης 

''Με την Φώφη Γεννηματά είχα την τύχη να γνωρίζομαι εδώ και χρόνια. Είχε τον σεβασμό μου για την μαχητικότητα και την αξιοπρέπεια της. Μία νέα γυναίκα πάλεψε σκληρά μέχρι και το τέλος με τον Καρκίνο. Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό της. Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένειά της''.

 

 

Kυριάκος Πιερρακάκης 

''Η Φώφη Γεννηματά αγωνίστηκε με γενναιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια τόσο στην πολιτική όσο και στις μεγάλες προσωπικές μάχες που έδωσε. Εύχομαι από καρδιάς κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους οικείους της''.

 

 

Ανδρέας Λοβέρδος 

''Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!''.

 

Θάνος Πλεύρης

''Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η @FofiGennimata μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της''.

 

 

Βασίλης Κικίλιας

''Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η #Φωφη_Γεννηματα Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπεια της, την ακεραιότητα της και την ευγένεια και γενναιότητα του χαρακτήρα της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Η Ελλάδα πενθεί''.

 

Γιάννης Οικονόμου 

 

 

''Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στη Δημοκρατία. Μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της''.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ