Η πριγκίπισσα Elisabeth του Βελγίου έγινε 20 ετών: Ποια είναι η μελλοντική βασίλισσα - της αρέσουν τα σπορ & μιλάει 4 γλώσσες (φωτό & βίντεο)

Η κόρη του βασιλιά και της βασίλισσας είχε τα γενέθλιά της!

Τα γενέθλιά της είχε την Δευτέρα η πριγκίπισσα Elisabeth του Βελγίου, με την μεγάλη κόρη του βασιλιά Philippe και της βασίλισσας Mathilde να κλείνει τα 20 της χρόνιας.

Με την αφορμή αυτή, ως είθισται, το παλάτι δημοσίευσε μια φωτογραφία της νεαρής διαδόχου του βασιλικού θρόνου με την ανάρτηση να αναφέρει: «Η πριγκίπισσα Elisabeth έγινε 20 σήμερα. Εχαριστούμε για τις ευχές».

Στην εικόνα βλέπουμε την διάδοχο να ποζάρει φορώντας ένα ασπρόμαυρο, καρό σακάκι και γκρι πουλόβερ από μέσα.

Instagram/belgianroyalpalace? Bas Bogaerts

Γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου του 2001 στο Άντερλεχτ η Elisabeth είναι το πρώτο παιδί του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου και άρα πρώτη στη σειρά για να διαδεχθεί στον θρόνο τους γονείς της.

Κατέχει τον τίτλο της Δούκισσας της Μπραμπάντ, ένας τίτλος που προορίζεται άλλωστε για τον/την κληρονόμο, ενώ να σημειωθεί ότι η 20χρονη σπουδάζει στο Lincoln College, ένα κολέγιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πέρασε με επιτυχία τις εισαγωγικές εξετάσεις για το τριετές πρόγραμμα «Ιστορία & Πολιτική».

 

 

Να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οικείο έδαφος για την πριγκίπισσα, αφού το 2020 απέκτησε το International Baccalaureate της στο UWC Atlantic College στην Ουαλία. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ολοκλήρωσε το έτος της στις Κοινωνικές και Στρατιωτικές Επιστήμες στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στο Βέλγιο. 

 

 

 

 

Πριν τις σπουδές της παρακολούθησε το ολλανδόφωνο γυμνάσιο Sint-Jan Berchmanscollege στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, η πριγκίπισσα παρακολούθησε το πρόγραμμα Yale Young Global Scholars στο Πανεπιστήμιο του Yale. Η 20χρονη πριγκίπισσα είναι πολύγλωσση και μιλάει άπταιστα Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά.

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011 με τα εγκαίνια του Princess Elisabeth Children's Hospital, της παιδιατρικής πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γάνδης, όταν ανέλαβε την πρώτη της επίσημη δραστηριότητα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και μελλοντική βασίλισσα της χώρας.

 

 

 

 

Έδωσε επίσης το όνομά της στον βελγικό επιστημονικό ερευνητικό σταθμό Princess Elisabeth Antartica Research Station και έγινε προστάτης του ναυτικού περιπολικού πλοίου P902 Pollux. Τον Ιούνιο του 2019 συνόδευσε την βασίλισσα σε μια ανθρωπιστική επίσκεψη στην Κένυα που διοργάνωσε η Unicef. 

Της αρέσει να περνάει τον ελέυθερό της χρόνο μαζί με τα αδέρφια της Gabriel, Emmanuel και Eléonore, ενώ της αρέσουν επίσης τα αθλήματα, όπως το σκ, το τένις, η ιστιοπλοΐα και οι καταδύσεις.

 

 

Όπως όλα τα νεαρά της ηλικίας της, το γούστο της στη μουσική είναι ποικίλο. Η Elisabeth δίνει μεγάλη σημασία στους φίλους της με τους οποίους της αρέσει να συναντιέται και να ταξιδεύει. Της αρέσει επίσης να διαβάζει, καθώς το θεωρεί σημαντική πηγή έμπνευσης.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε οργανώσεις που υποστηρίζουν άτομα που εγκαταλείπουν το σχολείο, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και άστεγους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, η πριγκίπισσα είχε πολλές συνομιλίες τηλεφωνικά με απομονωμένους ηλικιωμένους σε κέντρα φροντίδας για να τους ενθαρρύνει και να τους στηρίξει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ