Μητροπολίτης Παύλος: «Εσείς οι γυναίκες ότι θέλετε κάνετε, αρκεί να έχετε το στόμα σας κλειστό» (βίντεο)

Παραλήρημα...

Σε ένα πρωτοφανές και κατά των γυναικών, κήρυγμα προχώρησε την Κυριακή, από άμβωνος του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;» είπε αρχικά αναφερόμενος στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2021, στην χώρα μας.

Ακόμα συμπλήρωσε: «Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Ακόμα αναφέρθηκε στην αύξηση των διαζυγίων που σήμερα «φτάνουν στο 50%» με τον ίδιο να μιλάει για έναν νέο που τον επισκέπτεται συχνά και ο οποίος του είπε ότι «ημάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου!».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ