Το Παρίσι της δεκαετίας του 1960 μέσα από απίθανες, έγχρωμες vintage φωτογραφίες

Από το Λούβρο μέχρι το Pont Bir-Hakeim

Όποιος έμεινε για χρόνια μακριά από το Παρίσι και επέστρεψε σε αυτό θα καταλάβει σίγουρα το συναίσθημα. Η πόλη του φωτός μπορεί να φαίνεται σχεδόν η ίδια, καθώς εμβληματικά κτίρια και μνημεία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό όπως ήταν, ωστόσο υπάρχει κάτι ασυνήθιστα διαφορετικό στο μέρος.

Εκτός από μερικούς ακόμη ουρανοξύστες στο 13ο διαμέρισμα, η αρχιτεκτονική του κέντρου της πόλης παραμένει σε μεγάλο βαθμό «ατάραχη» για περισσότερο από έναν αιώνα. Αλλά σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έχουν αλλάξει: οι άνθρωποι, η ποιότητα του αέρα και πολύ συχνά το περιεχόμενο ή ο αρχικός σκοπός των κτιρίων.

Φωτογραφίες: Roger W

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναδρομή στις εικόνες της πόλης από τον εικοστό αιώνα είναι συναρπαστική με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Roger W - έναν πρώην στρατιώτη των ΗΠΑ που βρισκόταν στην Ευρώπη τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 - να μας γυρνούν πίσω σε εκείνη την εποχή.

Τότε το γαλλικό Νέο Κύμα καθόριζε την πολιτιστική ατζέντα και οι φοιτητικές πορείες του 1968 έμελλε να αλλάξουν το πολιτικό status quo.

Φωτογραφίες: Roger W

Από το Λούβρο μέχρι το Pont Bir-Hakeim, αυτά τα στιγμιότυπα, που παρουσιάζει το timout.com δημιουργούν μια χρονοκάψουλα μιας κινηματογραφικής, γαλήνιας, οικείας και όμως πολύ άγνωστης πόλης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ