Θεσσαλονίκη: Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη της αιματηρής ληστείας με θύμα τον 44χρονο υπάλληλο (φωτό & βίντεο)

Θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι πυροβολήθηκε

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε 44χρονο υπάλληλο σε ψιλικατζίδικο.

Οι Αρχές έχουν συλλέξει βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, ενώ εξετάζονται και πιθανά δρομολόγια διαφυγής και προσέγγισης. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται ότι στο σημείο, σύμφωνα με το mega, βρέθηκε κάλυκας 9 mm και το τραύμα που έφερε ο 44χρονος υπάλληλός κάτω από το λαιμό, δεν είναι διαμπερές. 

Ο 44χρονος υπάλληλος

Οι αρχές δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ακόμα αν ο θάνατος του 44χρονου προκλήθηκε από πυροβολισμό, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα γίνει την Δευτέρα.

Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι πυροβολήθηκε αφού δεν υπάρχει κάποιο σημάδι στον χώρο, ενώ βρέθηκε ο κάλυκας.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, η ληστεία σημειώθηκε στις 3:48 τα ξημερώματα. Ο δράστης έφτασε στον αριθμό 111 της οδού Γρ. Λαμπράκη πεζός. Μπήκε στο κατάστημα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του. Πρόταξε το πιστόλι του ζητώντας τις εισπράξεις.

Ο υπάλληλος αντέδρασε και τότε ο ληστής τον χτύπησε με το όπλο στο πρόσωπο. Αμέσως μετά τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Άρπαξε περίπου 700 ευρώ και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Δέκα λεπτά αργότερα πέρασε έξω από το κατάστημα ένας νεαρός. Κοίταξε προς το εσωτερικό του ψιλικατζίδικου και είδε τον υπάλληλο να κείτεται μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 44χρονο και τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Στις 8:30 το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

 

 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Το υλικό αυτό θα αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης και με λίγη τύχη μπορεί να δώσει χρήσιμα στοιχεία για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του. Το ΤΕΖ αξιολόγησε το υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος και πλέον δίνει μάχη με το χρόνο για να περάσει χειροπέδες στον αδίστακτο ληστή.

EUROKINISSI

Το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν ακόμα δύο ένοπλες ληστείες σε ψιλικατζίδικα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις διέπραξε το ίδιο άτομο που τα ξημερώματα χτύπησε το ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη.

 

Βίντεο ντοκουμέντο μετά την αιματηρή ληστεία

Όπως προκύπτει από το βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, κάμερα ασφαλείας από παρακείμενο στο ψιλικατζίδικο κατάστημα καταγράφει έντονη κινητικότητα τη στιγμή της ένοπλης ληστείας.

Συγκεκριμένα, στις 3:55 τα ξημερώματα εμφανίζονται άτομα να κινούνται και να τρέχουν πανικόβλητα, λίγες στιγμές αμέσως μετά το συμβάν. Τα ίδια λεπτά έγινε η κλήση στην ΕΛΑΣ για τη ληστεία.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ